fbpx

Amandelbloesem het begin van de lente lecrin vallei!

 

 

Van verschillende kanten hebben we al gehoord dat we onze vuurdoop hebben gehad met de koude winter in de Lecrin Vallei! Zo koud was het jaren niet meer geweest! Als mensen het hebben over koude winters dan hoor je ook meestal meteen hoelang ze hier al wonen. “Dit is mijn derde koude winter en ik ben hier naar toe gekomen in 2005.” En het was ook best koud, er waaide vooral aan het eind van de middag een hele koude wind waardoor je snel de houtkachel aanmaakt! Vooral als het raam in de woonkamer op een kiertje had gestaan omdat de stekker voor de cementmolen naar binnen moest was het behaaglijk bij de kachel om de Olympische spelen te kijken. De verbouwing, waarvoor de cementmolen wordt gebruikt, gaat voorspoedig. De Spaanse bouwvakkers zijn er iedere dag stipt op tijd en werken hard. Vorige week hadden ze hulp van een bouwvakker in opleiding; Eduard. Zonder gekheid hij heeft wat afgezeuld met stenen en cement dat allemaal naar boven moest (twee verdiepingen). Boven wordt in ons huis een badkamer aangebouwd. En de ruimte appartement. De badkamer wordt aangepast met een inloopdouche en er komt een klein keukentje. Voor allebei hebben we gekozen voor Spaanse tegeltjes met een olijven accent in de badkamer en in de keuken frisse citroenen! Sinds woensdag hebben we ook internet. Omdat we het best mogelijke wilde installeren zijn ze eerst komen kijken en vervolgens zijn twee man een volle dag bezig geweest om alles te installeren. Vanaf de schotel hebben we nu overal bekabelde aansluitingen met prima ontvangst!

 

 

De kou is gelukkig een beetje verdreven en nu komt de lente in zicht! Ieder keer dat je naar beneden rijdt zie je meer roze in de vallei. De amandelbloesem staat volop in bloei. Ook de sinaasappels en citroenen hangen klaar om geplukt te worden. We hebben netjes gevraagd waar we dan sinaasappels en citroenen kunnen kopen. Er werd een beetje raar gekeken want als je er een paar nodig hebt dan pluk je die gewoon. Bij grotere hoeveelheden kun je ze kopen bij de plaatselijke winkeltjes. En zo konden we dus mooi oefenen met de lekkernijen voor bij het ontbijt met verse citroenen uit Pinos zelf! De citroenmuffins zijn zeker een blijvertje!

 

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra