fbpx

De stranden van Salobreña liggen op precies een half uur rijden van onze B&B Casa del Patio, hier kun je heerlijk de dag door brengen aan het strand op een terras. Maar wil je een combinatie maken tussen De buurt verkennen met een mooie autoroute om vervolgens bij het strand uit te komen dan is het volgen van de A-4050 vanaf Padul via Otivar en Jete naar Almuñécar een aanrader!

We hebben hem zelf gereden en waren verrast door de prachtige natuur waar je doorheen rijdt. Deze is weer heel anders dan aan onze kant van de Sierra Nevada, de Alpujarras en de Lecrin Vallei.

De route voert je voor het grootste deel door Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama Natural Park. Steile rotshellingen bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen en woeste bergbeken, olijfgaarden en ‘Pueblos Blancos‘; dat is heel kort door de bocht wat je in Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama kunt verwachten. De dorpjes in dit gebied waren vroeger een toevluchtsoord voor struikrovers, bandoleros én later tijdens de Spaanse Burgeroorlog voor anti-Franco rebellen. De dorpen hebben hun Moorse karakter bewaard en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De natuur in het gebied is ronduit spectaculair en perfect voor wandelingen of mountainbiken. Hoewel het belangrijkste gesteente in Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama kalksteen is, is het ook rijk aan kwartsiet (dat voornamelijk uit kwarts bestaat) en gneis en dateert van 300 miljoen jaar geleden. Ook wordt er veel marmer gewonnen. Het kalksteen in de Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama zorgt voor de diep ingesleten ravijnen en spectaculaire kliffen. (bron: www.oppad.nl).

Met heel veel bochten daal je weer af naar beneden waarbij je van verre de zee ziet! Je komt uit in Almuñécar. Een wat grotere kustplaats met diverse bezienswaardigheden, restaurants en een aantal stranden. Een heerlijke plaats om lekker te lunchen aan het strand en/of hier verder de dag door te brengen! Op de terugweg brengt de snelweg je in een 40 minuten weer terug naar Casa del Patio!

Naast vele amateur wielrenners kwamen we vlak bij onze B&B de Quickstep wielrenploeg tegen die in deze omgeving de buurt aan het verkennen was, maar dan op een andere manier namelijk trainen voor de Vuelta! Dat zegt ook wel wat over de vele mogelijkheden in en rond om de Lecrin vallei. Kom genieten van deze prachtige en nog niet toeristische omgeving! Klik hier voor onze pagina over de omgeving, waar onze B&B zich in bevind. 

Misschien ontmoeten wij elkaar snel!

 

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra