De stranden van Salobreña liggen op precies een half uur rijden van onze B&B, hier kun je heerlijk de dag door brengen aan het strand op een terras. Maar wil je een combinatie maken tussen een mooie route met de auto om vervolgens bij het strand uit te komen dan is het volgen van de A-4050 vanaf Padul via Otivar en Jete naar Almuñécar een aanrader!

We hebben hem zelf gereden en waren verrast door de prachtige natuur waar je doorheen rijdt. Deze is weer heel anders dan aan onze kant van de Lecrin Vallei.

De route voert je voor het grootste deel door Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama Natural Park. Steile rotshellingen bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen en woeste bergbeken, olijfgaarden en ‘Pueblos Blancos‘; dat is heel kort door de bocht wat je in Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama kunt verwachten. De dorpjes in dit gebied waren vroeger een toevluchtsoord voor struikrovers, bandoleros én later tijdens de Spaanse Burgeroorlog voor anti-Franco rebellen. De dorpen hebben hun Moorse karakter bewaard en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De natuur in het gebied is ronduit spectaculair en perfect voor wandelingen of mountainbiken. Hoewel het belangrijkste gesteente in Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama kalksteen is, is het ook rijk aan kwartsiet (dat voornamelijk uit kwarts bestaat) en gneis en dateert van 300 miljoen jaar geleden. Ook wordt er veel marmer gewonnen. Het kalksteen in de Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama zorgt voor de diep ingesleten ravijnen en spectaculaire kliffen. (bron: www.oppad.nl).

Met heel veel bochten daal je weer af naar beneden waarbij je van verre de zee ziet! Je komt uit in Almuñécar. Een wat grotere kustplaats met diverse bezienswaardigheden, restaurants en een aantal stranden. Een heerlijke plaats om lekker te lunchen aan het strand en/of hier verder de dag door te brengen! Op de terugweg brengt de snelweg je in een 40 minuten weer terug naar Casa del Patio!

Naast vele amateur wielrenners kwamen we vlak bij onze B&B de Quickstep wielrenploeg tegen die in deze omgeving aan het trainen is! Dat zegt ook wel wat over de vele mogelijkheden in en rond om de Lecrin vallei!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van en over Casa del Patio

Je hebt je succesvol aangemeld.