fbpx

Naast dat het huis direct ons hart heeft gestolen is de andere reden voor ons geweest om voor Pinos del Valle te kiezen de ligging van het dorp. Zoals we veelvoudig vertellen op onze site en in de facebook berichten is dit de vakantiebestemming waar je niet hoeft te kiezen, alles kan!

Hier beschrijven wij  zomaar een dag in Casa del Patio. Deze week bij het ontbijt kwamen de plannen van onze gasten voor de dag ter sprake. Het ontbijt, meestal aan het einde ervan is hét moment waar advies gevraagd wordt over een mooie wandeling of parkeertips of de vraag of we nog leuke tips hebben voor de dag. Natuurlijk geven we hier graag gehoor aan, want vertellen over deze mooie omgeving is iets dat we graag doen! Op deze dinsdag ging een Duits stel dat bij ons logeerde een dagje naar Granada en het Alhambra. Ze hadden op het laatste moment nog kaartjes kunnen kopen. Een geluk want meestal moet je dat echt ruim van te voren doen. We hebben ook twee Belgische stellen te gast deze week. Zij hebben het wandelarrangement geboekt en zij gingen vandaag de Cebadilla wandeling bij Capileira maken. Vanaf Casa del Patio is het 15 minuten rijden naar de Alpujarras. In deze voorlopers van de Sierra Nevada kun je supermooi wandelen en de eeuwenoude Moorse dorpen bezoeken zoals Pampaneira en Capileira. En het Nederlandse stel dat een weekje bij ons verblijft om even de accu op te laden na een moeilijke tijd ging een dagje lekker naar het strand. Het weer is nog zomers. ’S Ochtends kun je nog in de patio ontbijten en je kunt nog tot ’s avonds laat buiten zitten. Het is wat later in het seizoen maar de zon heeft nog kracht genoeg en het wordt overdag nog makkelijk 30 graden Celsius. Het strand van Salobreña ligt op 30 minuten rijden. Salobreña is een leuk wit stadje met een kasteel bovenop de berg waar je en weids uitzicht hebt over de zee. Het strand is kilometers lang met een lange boulevard en verschillende leuke restaurantjes aan de boulevard of op het strand. De bezoekers zijn vooral Spanjaarden en zo af en toe hoor je een andere taal. Maar het blijft een lekker Spaans sfeertje hebben. Genieten van het strand en de zee zonder massatoerisme en restaurants met menu’s in zes talen voorzien van foto’s.

Drie verschillende gezelschappen met allemaal een verschillende dag invulling voor zomaar een dag… dat is allemaal mogelijk vanuit Casa del Patio! Dus kom vooral je eigen je eigen topvakantie beleven hier in Zuid Spanje! De metereologen hebben het over een lange mooie nazomer dus ook in oktober en november kun je nog van de zon komen genieten!

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra