fbpx

Ben je tijdens Semana Santa van 6 t/m12 april 2020  in Granada? Dat komt goed uit. In Spanje is dit de week van Pasen en dat wordt in Spanje (en vooral in Granada) uitbundig gevierd.

In de Semana Santa zijn er vele processies in heel Spanje te vinden. Bij Semana Santa wordt de laatste week van Jezus’ leven herdacht. Dit begint met zijn aankomst in Jeruzalem, gevierd op Palmzondag, en wordt afgesloten met de opstanding op Paaszondag. Gedurende de hele week gaan er veel beelden door de straten. Daarop wordt het lijden van Christus en Maria getoond. De mensen dragen karakteristieke kleding. Voorafgaand gaan de Spaanse kinderen met kaarsen en lantaarns in een stoet de stad door. De traditionele kleding is later gebruikt door de KKK in de USA en kan hierdoor een vreemde indruk op je maken. Maar het stamt dus al eeuwen eerder uit Spanje.

Er bestaat een 250 jaar oude traditie dat er elk jaar tijdens Semana Santa er één gevangene wordt vrijgelaten. Aan het begin van de week wordt er aan drie gevangenen verteld dat zij hier kans op maken. Zij moeten mee lopen met een processie en na de boetetocht krijgt één persoon te horen dat hij vrij is.

Programma
Het bezoeken van een processie is zeker aan te raden indien je rond deze tijd in Granada bent. Er zijn vele indrukwekkende beelden en de processies zijn erg bijzonder. Het programma van de dag is in de krant van Granada en op internet op de pagina van de touristoffice  te vinden.

Tips:
Wanneer je bij een processie aanwezig wil zijn, is het handig om geruime tijd van te voren er al te zijn. Het kan vaak erg druk zijn bij de processies.
Op enkele dagen zullen tijdens Semana Santa de winkels en/of supermarkten gesloten zijn.

Meer weten over een bezoek aan Granada? klik hier

 

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra