fbpx

 

 

Wat kun je doen als je verplicht thuis zit? Een lekkere wandeling is niet mogelijk als ontspanning. Voor de geestelijke ontspanning biedt Netflix uitkomst. Vooral met spannende series als Casa de Papel. ( Ook goed om te testen of je al meer kunt volgen in het Spaans dan het vorige seizoen!). Vanaf vrijdag 3 april is seizoen 4 van La Casa del Papel te zien op Netflix!
La Casa de Papel deel 4 begint met grote chaos: De Professor denkt dat Lisbon geëxecuteerd is, maar zij is in de val gelokt door Alica, de leidster van de politie operatie, Rio en Tokio hebben een ltank opgeblazen en Nairobi moet vechten voor haar leven. De bende zit in een beroerde situatie. En ondertussen wordt de hele overval ook nog ernstig in gevaar gebracht door een vijand die vanuit binnenuit de boel saboteert.

Wij kunnen zelf niet wachten en hebben daarom in deze blog de locaties van seizoen 1- 3 op een rijtje gezet om er alvast weer in te komen. Heb jij seizoen 3 niet gekeken? Weet dan dat in deze blog spoilers kunnen zitten.

Koninklijke Munt

Seizoen 1 en 2 speelde zich voornamelijk af in de Koninklijke Munt in Madrid. Het gebouw dat je ziet is niet een echte bank. Het wordt gebruikt door de Spaanse Nationale Onderzoeksraad, het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut van Europa. Het gebouw kun je wel van buiten bekijken, maar je mag er niet zomaar naar binnen.

Bron van de foto: https://www.facebook.com/CSIC

Paseo de la Castellana

De vier grote wolkenkrabbers waar de zeppelin tussendoor vliegt staan bekend als The Four Towers en staan in het zakelijke gebied van Madrid.

Bron van de foto: https://www.eurostarsmadridtower.com

Ministerie van Openbare Werken en Vervoer: De Spaanse Bank

Het gebouw dat als Spaanse bank wordt gebruikt in de serie is het gebouw van het Ministerie van Openbare Werken en Vervoer. Het gebouw heeft een prachtige uitstraling maar de echte Spaanse Bank is nog mooier uitgevoerd, zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding afkomstig van wikipedia. De producenten hebben geprobeerd om een kopie van de binnenkant van de echte Spaanse bank te maken, maar dat werd om veiligheidsredenen afgewezen. De bank zat er niet op te wachten dat iedereen zou weten hoe je bij de kluis kunt komen.

foto: Luis García (Wikipedia)

Casa de Papel escape room

Wist je dat er in het centrum van Madrid een La Casa de Papel escape room is. De escape room van La Casa de Papel ligt naast de echte Koninklijke Munt, wat het wel bijzonder maakt. Bij binnenkomst in de escape room krijg je een rode overal aan net als in de serie. Ook het zingen van ‘Bella Ciao’ hoort erbij. Casa de Papel experience

En nu afwachten wat seizoen 4 voor spannende ontwikkelingen brengt. Veel kijkplezier!

Plaza de Callao

Aan het begin van deel drie zie je die grote zeppelin die heel veel bankbiljetten laat vallen over de stad. Dit is voor een groot deel gefilmd boven de Plaza del Callao in Madrid. Dit is een enorm groot en centraal plein in Madrid. Hier wordt afgeteld voor het nieuwe jaar op 31 december en is Real Madrid een paar keer gehuldigd als landskampioen. Om te bezoeken is het een heel levendig plein met veel winkels, grote schermen en de beroemde Callao bioscopen.

House of Toledo

Normaal wordt deze mooie villa niet gebruikt om een bankoverval voor te bereiden. De villa wordt namelijk gebruikt als luxe trouwlocatie. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een mooie en bekende locatie om te trouwen, de villa ‘Finca el Gasco’ bevindt zich vlakbij Madrid!

Bron van de foto: https://www.facebook.com/FincaelGasco/

San Frutos Landhuis

Het klooster dat je ziet aan het begin van deel drie als verblijfplaats van onder andere Palermo ligt in de provincie Segovia. Het natuurpark heet Hoces del Duraton Enis een zeer populaire plek voor de inwoners van Madrid om een wandeling te maken. Vanaf het uitzichtpunt van San Frutos heb je een goed uitzicht op het San Frutos Landhuis.

Isla Pelicano

Het derde seizoen begint met een paradijselijk eiland, waar Tokio en Rio zich schuil houden. Rio wordt hier ook gearresteerd. Het is onderdeel van een eilandengroep van bijna 400 eilanden voor de kust van Panama.

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra