fbpx

De stranden aan de Middellandse zee hebben een grote aantrekking op mensen uit heel Europa, zo ook op ons. Wij hebben na twee jaar een zomer te hebben meegemaakt ons ideale strand gevonden, dat ook nog eens op slechts een half uur rijden van Casa del Patio ligt. Onze favoriet zijn de stranden van Salobreña. Er zijn mogelijkheden in Salobreña om ligbedden, waterfietsen, en waterscooters te huren, ook zijn er voor kinderen voldoende speel mogelijkheden op het strand en in het water. Salobreña heeft acht kilometer kustlijn, waarvan ongeveer de helft bestaat uit de populaire stranden van La Guardia, El Peñon, La Charca en Punta del Rio. Al deze stranden trekken een groot aantal bezoekers in de zomer. Deze bezoekers zijn voornamelijk de Spanjaarden zelf. Er zijn in Salobreña verschillende leuke strandtenten, chiringuitos genaamd. Ook vind je er een mooi visrestaurant direct aan het strand, zoals El Peñon of La Bahia, waar, dagelijks heerlijke verse vis wordt geserveerd. Maar ook leuk om te vermelden , in de april kunt je ‘s ochtends skiën op de hellingen van de Sierra Nevada en ‘s middags zonnebaden op het strand!

Salobreña ligt aan de Costa Tropical, Dit is de enige kust in Europa waar een subtropisch microklimaat heerst. De bergen van de Sierra Nevada in het noorden beschermen de Costa Tropical tegen de sterke winden die uit de rest van Europa overwaaien. Terwijl Afrika een buffer vormt voor de warme mediterrane winden uit het zuiden. Het resultaat is een aangenaam en gezond klimaat waarbij de zon meer dan 320 dagen per jaar schijnt. In de winter heerst er een gemiddelde temperatuur van 18°C. Tussen april tot november is de gemiddelde temperatuur 25 graden , maar kan in juli en augustus makkelijk oplopen tot gemiddeld 30°C. Doordat er geen broeierige vochtigheid in de lucht hangt zoals in andere tropische gebieden, blijft het het hele jaar door aangenaam vertoeven aan de Costa Tropical.

Salobreña heeft een bewogen stadsgeschiedenis en een aantal historische bezienswaardigheden. Het meest in het oog springend is het Moorse kasteel dat boven Salobreña uittorent.
Het begin van de geschiedenis van Salobreña gaat terug tot de voorchristelijke tijd. In die tijd stichtten de Feniciërs een handelskolonie, die later uitgroeide tot de huidige Salobreña. In de late oudheid breidden de Romeinen Salobreña uit tot een fort om het te beschermen tegen piraten. Salobreña viel toen, in de vroege Middeleeuwen, onder de Moorse heerschappij. Nog steeds is dit deel van het verleden duidelijk te herkennen in de architectuur van de oude stad en het kasteel. Met verschillende toegankelijke burchtdelen en de imposante uitkijktorens neemt de dominante vesting je mee terug in de tijd.
De historische oude stad, die zich heeft gevormd rond het kasteel in Salobreña, is betoverend met kronkelende steegjes, witgekalkte mediterrane huisjes met kleurrijke bloembakken met haar vele bloemen . Tussendoor vind je kleine tapasbars en cafés die Spaanse charme en authenticiteit uitstralen.

Rich results on google SERP when seaching for Salobreña
ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra