fbpx

 

 

 

 

We waren 2021 zo goed begonnen, met frisse moed om er vol tegenaan te gaan en in 2021 weer de B&B vol te hebben. Zeker nu er in heel Europa vaccinatieprogramma’s worden uitgerold.  En toch zitten we nu in de derde golf. Lees hieronder onze Corona ervaring januari 2021.

Onze en die van de meeste onder ons is dat de Corona ervaring januari 2021 vooral teleurstellend is. Corona blijft ons helaas stevig in zijn greep houden, het is nog steeds iedere dag met ons.

Spanje ging in oktober 2020 weer in een lockdown na de tweede Coronagolf als gevolg van de versoepelingen in de zomer, waar weer veel mocht. Vlak voor de kerst werden de maatregelen weer versoepeld, zodat familie elkaar onder strikte voorwaarden kon bezoeken. En, nu begin januari 2021 zitten we in een derde golf. En niet alleen hier maar in heel Europa is het weer een drama en worden de maatregelen verscherpt.

En nadat Rutte aangaf dat reizen naar het buitenland niet gewenst was, kwamen de eerste annuleringen al weer binnen. Ik snap de mensen wel, maar het gemak van boeken en opzeggen dat staat ons soms tegen. Rutte zegt ….. dus we mogen helaas niet. Wij vragen ons dan af of deze mensen altijd zo goed luisteren wat de overheid zegt en zich altijd aan alle regels houden?

Dat Corona echt een groot wereldwijd probleem is, dat is nu wel duidelijk. En elke versoepeling wordt weer gevolgd door strengere maatregelen. Op dit moment zijn er verschillende gradaties in Andalusië, van een totale landelijke lockdown is gelukkig geen sprake. De autonome staten moeten het nu zelf regelen. Wij mogen onze provincie niet uit, maar in andere dorpen vlak bij ons mogen ze zelfs het dorp of het huis niet uit. Anders dan boodschappen doen en naar een arts, dierenarts of apotheek gaan zijn ze verplicht binnen te blijven.

Wij zijn snel vorige week vrijdag boodschappen gaan doen en zaterdag naar het strand om daar te lunchen, omdat we toen nog niet wisten wat de nieuwe maatregelen zouden zijn. We worden beiden erg verdrietig en terneergeslagen van al dit nieuws. Gaat 2021 dan weer een zeer mager jaar worden omdat het vaccineren pas in de herfst klaar is en iedereen dan pas weer op vakantie mag?

In eerste instantie voelde ik deze week weer de angst over me heen komen, zoals velen van de ondernemers, denk ik. En ook nu maak ik me over onze eigen gezondheid en die van mijn moeder van 90 nog steeds geen zorgen. Zou ik iets van een Struisvogel weg hebben?

Maar wel ben ik weer in een strijd verwikkeld met mijn angsten en zorgen die telkens zo venijnig de kop opsteken. Ik zie ons bestaan hier niet zozeer ineen storten, een faillissement en met hangende pootjes terug naar Nederland. Maar het moet niet te lang gaan duren zowel economisch als mentaal. De onzekerheid is zo afmattend, dat je strijdbaarheid dreigt af te nemen. Ik volg zo min mogelijk de media om mijn hoofd niet vol te laten stromen met angst en vrees.

Hoewel wij gelukkig niet ziek zijn, houd het coronavirus je voortdurend in zijn greep maar dan onderhuids.

Ik wil geen negatieve gedachtestroom, maar rust in mijn hoofd! Ik kijk nog maar één keer per dag naar het nieuws kijken en via de berichtgeving van de Spaanse overheid volg ik of de maatregelen al resultaat opleveren.

Als zelfstandige hoop je immers dat alles weer snel normaal wordt en je niet gedwongen wordt “de tent” te sluiten. De lockdown hier in Spanje raakt me steeds harder en het gevoel dat we alleen door een enorme grote zure appel moeten heen bijten vervaagt. We verwachten dat we weer een zee van tijd tijdens de lockdown krijgen, waarin we dingen blijven verbeteren in onze B&B, zoals snoeien, verven, opruimen en we allerlei marketing ideeën blijven uitwerken en die alvast op de plank leggen. Maar we blijven ook realistisch en kijken of er geen andere kansen zijn die we moeten grijpen en onze portemonnee te vullen.

Waarschijnlijk blijft het in het voorjaar weer erg rustig met gasten en daarom focussen we ons nu eerst op het verhuren van het hele huis in juli en augustus, dit geeft immers een veilige bubbel waar gasten met familie of vrienden kunnen verblijven, met een eigen privé zwembad en alles voor zichzelf. En daarna in September/ Oktober hopen we weer veel gasten te mogen verwelkomen, ook uit Nederland. Als jij nu denkt, we kunnen ook een keer daar een huis of een B&B kamer huren of mensen weet die dat zouden willen, neem dan gerust contact met ons op. We hebben als het weer mag, alle gasten hard nodig! Dus wees welkom! En mocht Corona toch roet in het eten gooien, dan krijg je het al betaalde bedrag retour. Hier vind je hierover meer informatie.

Maar vandaag laten we de frisse berglucht en het zonnetje naar binnen. In ons huis en onder onze huid. Om hopelijk het tweede halfjaar weer fris en fruitig mensen te verwelkomen op deze fijne plek. En ja, wij gaan zeker ook flink geraakt worden door dit virus, zoals velen met ons. Als dat alleen maar economisch zal zijn, dan zijn we nog heel blij. En nog steeds realiseer ik me dat we ook geluksvogels zijn, zoals we hier samen in de zon zitten te lunchen of op de laptop werken met uitzicht op de bergen. De katten lui liggend op schoot of in hun mandje. Blij dat we hier wonen. Dat we gezond zijn. Dat we vandaag ,22 januari, hier alweer drie jaar samen zijn.

Wil je reageren op onze blog Corona ervaring januari 2021,  laat dan een reactie achter.

 

 

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra