fbpx

 

Als je met je kinderen tijdens je vakantie in AndalusiĆ« ook Granada bezoekt, dan vraag je je misschien afĀ“ wat zou de top 10 activiteiten voor kinderen in en rond Granada zijn? Wij weten nog van onze eigen jeugdjaren, dat als wij de hele dag lekker bezig konden zijn onze ouders ook een ontspannen vakantie hadden. Om je te helpen je vakantie een beetje voor te bereiden hebben wij de top 10Ā activiteiten voor kinderen in en rond Granada voor je op een rij gezet, zodat jij en de kinderen van een heerlijke vakantie kunnen genieten.

top 10 activiteiten voor kinderen

Het Alhambra en het Generalife

Een van de leukste activiteiten uit de top 10 activiteiten voor kinderen in en rond Granada is wel het bezoeken van het Alhambra is een Moors fort en een paleis op de heuvel van Granada. Als je de regio Granada bezoekt, dan is het unieke en zeer bijzondere Alhambra zeker een bezoek waard. Alhambra betekent het ‘rode paleis’ en werd destijds gesticht door de Nashrid sultans. Je kan je hier makkelijk een hele dag vermaken, want bij het Alhambra liggen verder het zomerpaleis Generalife met zijn prachtige tuinen, het paleis van Karel V en het Alcazar vesting fort.

Waarschuwing: Het Alhambra heeft beperkte toegang en is vaak al weken vooraf uitverkocht, dus bestel je tijdig online.
Voor openingstijden en prijzen verwijzen wij graag naar: Tickets Alhambra

Top 10 activiteiten met kinderen

SalobreƱa

SalobreƱa ligt aan de Costa Tropical op ongeveer 30 minuten rijden van Casa del Patio.

SalobreƱa heeft acht kilometer kustlijn met diverse mooie en leuke stranden. Al deze stranden trekken een groot aantal bezoekers in de zomer. De bezoekers zijn voornamelijk de Spanjaarden zelf. Je kunt er parasols, ligbedden, waterscooters en waterfietsen huren. Er zijn verschillende leuke strandtenten, chiringuitos genaamd. Ook vind je er een mooi visrestaurant direct aan het strand, zoals El PeƱon of La Bahia, waar heerlijke, dagelijks verse, vis wordt geserveerd. In de zomer wordt vlak bij dit restaurant in zee een groot opblaasbaar fort gelegd speciaal voor de kinderen om hier heerlijk te spelen. Voor meer informatie over SalobreƱa en de andere stranden van de costa tropical klikĀ hier

 

Top 10 activiteiten met kinderen

Watersporten op het Beznar Stuwmeer

Een andere leuke activiteit uit de top 10 activiteiten voor kinderen, zijn de watersporten op het Beznar stuwmeer. Als je vanaf de snelweg richting Pinos del Valle rijdt, zie je vanaf de dam van het Beznar stuwmeer vanaf mei t/m september diverse zeilboten, waterfietsen, kanoā€™s en surfplanken op het stuwmeer. Adventure Alpujarras strijkt iedere zomer neer op de picknick zone in het plaatsje Beznar, om hier aan gasten van alle leeftijdsgroepen les te geven of materiaal te verhuren. Voor prijzen, openingstijdentijden en de route naar de locatie hebben wij in de B&B alle informatie voor je klaar liggen. deze activiteit is op 5 kilometer van Casa del Patio.

Top 10 activiteiten met kinderen

Grotten van Nerja

De grotten van Nerja strekken zich over bijna vijf kilometer uit en hebben een totale oppervlakte van 35.484 vierkante meter. De grotten zijn gevormd door regens van de laatste vijf miljoen jaar en in de laatste 800.000 jaar hebben de stalactieten en de stalagmieten hun huidige omvang bereikt.

Vondsten in de grot duiden erop dat de grotten bewoond zijn geweest van ongeveer 27.000 voor chr. tot in de late bronstijd. Een aantal van de artefacten, beenderen van dieren, van vissen en schelpdieren, die in de grot gevonden zijn, worden in het museum bij de grot getoond.Ā  Voor meer informatie over openingstijden en prijzen klikĀ hier

Top 10 activiteiten met kinderen

Avonturenpark

Het grootste avonturenpark in Oost-Andalusiƫ ligt in Vƭznar, in het natuurpark van de Sierra de HuƩtor, op slechts 15 minuten van het centrum van Granada.

In het park vind je 75 games in de bomen, en 22 zip-lijnen verspreidĀ over 5 circuits: Minikids, Kids, Explorer, Adventure en Sport. Het Aventura circuit heeft een ongelooflijke zip line van meer dan 200m, waar je met een snelheid van bijna 50 km/h afdaalt.

Als je op zoek bent naar het grootste plezier en veiligheid, dan biedt Aventura Amazonia Granada je een unieke ervaring. De eekhoorns zullen je te allen tijde vergezellen door de boomtoppen. Het is ook heel gebruikelijk om de vogels en kleine zoogdieren te zien die de Sierra de HuƩtor bevolken.

Voor meer informatie over openingstijden en prijzen klikĀ hier

Top 10 activiteiten met kinderen

Kloofwandeling

Los Cahorros is een kloofwandeling in de omgeving van Monachil, en erg populair bij de inwoners van de provincie Granada. En niet onterecht want ook wij vonden het een van de meest mooie en afwisselende wandelingen in de Sierra Nevada. Je kan je auto dicht bij het beginpunt parkeren

Je wandelt 10 km in ongeveer 3 uurĀ  door een prachtige omgevingĀ  en over diverse hangbruggen, erg leuk om een keer te doen. In het middendeel wandel je flink omhoog om boven op een berg te komen. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Granada.Ā 

Kinderen hebben volgens ons een uitdagende topdag.Ā Met hangbruggen tot wel 55 meter lang, bukken of kruipen en afkoelen onder een waterval.Ā De wandeling is niet geschikt voor hele kleine kinderen en kinderwagensĀ 

OokĀ in deĀ zomerĀ is deze wandeling overigens fijn om te doen. Je loopt een groot deel in de schaduw en tijdens de wandeling kun je een frisse duik nemen of pootje baden.

Top 10 activiteiten met kinderen

Waterpark Aquaola

Aquaola is een waterpark met verschillende zwembaden, glijbanen, een golfslagmachine en een simulator. De waterglijbanen zijn allemaal verschillend qua vorm en de snelheid die je krijgt. In de Black Pipe glijbaan schiet je drijvend op een rubberen ring voor twee personen naar beneden. In de Thermen van Venus staan in het warme water ā€‹ā€‹machines die bellen maken. Voor de kleintjes is er een piratengaljoen. Het zwembad met een golfslagmachine geeft je zes verschillende soorten golven.

Het park heeft ook nog een deel met een aantal elastische touwen. Je kan hier salto’s en andere gymnastische stunts maken. Ze zeggen dat het is alsof je verlies van zwaartekracht ervaart.

Daarnaast bied het park veel faciliteiten met een winkel, een bar, een picknick, toiletten en een grote parkeerplaats.

Het waterpark ligt net buiten Granada op weg naar Cenes de Vega ten oosten van de stad. Voor meer informatie over openingstijden en prijzen klikĀ hier

Top 10 activiteiten met kinderen

Science Park

Een interactief wetenschapscentrum en tevens museum. Het park beslaat meer dan 70.000 vierkante meter, gewijd aan culturele vrije tijd, slim plezier en educatief entertainment. Het park ligt op 15 minuten te voet van het historische centrum van de stad. Het park is voor alle leeftijden.

Met meer dan 700.000 bezoekers per jaar, is het uitgegroeid tot het meest bezochte museum in AndalusiĆ«. Natuur, astronomie, mechanische spelletjes, optische effecten of een reis in het menselijk lichaam zijn enkele van de permanente tentoonstellingen van het museum. DaarnaastĀ  heeft het park 27.000 m2 aan groene gebieden, 5.000 m2 tijdelijke tentoonstellingen, en rust/ picknickruimte en cafĆ©-restaurant. En je vindt er ook nog de ‘BioDomo’, een ruimte gewijd aan de biodiversiteit van de planeet die meer dan 200 soorten dieren en planten herbergt. Voor meer informatie over openingstijden en prijzen klikĀ hier

Top 10 activiteiten met kinderen

Loro Sexi Ornithological Park

Het Loro Sexi Ornithological Park is een van de leukste plaatsen om te bezoeken in AlmuƱƩcar. Een badplaats op 40 minuten van Casa del Patio.

Op slechts 100 m van de zee, gelegen op de hellingen van het kasteel van San Miguel, vind je er een vogels die behoren tot 100 verschillende soorten. Van de gewone duif Ā tot de spectaculaire pauw, en prachtig gekleurde papegaaien, toekans, kaketoes, araā€™s ze zijn er allemaal. Een bezoekje aan de prachtige cactustuin maakt je bezoek aan het park compleet. Informatie over openingtijden en prijzen vind jeĀ hier

Foto; Site Loro sexi ornitholgical park

Top 10 activiteiten met kinderen

Grotwoningen in Guadix

Guadix heeft met ongeveer 2000 inwoners de grootste regio met nog bewoonde grotwoningen van Europa.Ā 

Het is een unieke wereld van torentjes en witte schoorstenen die als paddenstoelen uit de met gras bedekte hellingen steken. Sommige van de grotten kun je gratis bezoeken, hoewel een vrijwillige donatie toch wel gewaardeerd wordt. De grottenwijk ā€˜Cuevas de Guadixā€™ of ā€˜Barrio de Santiagoā€™ is gelegen in het zuiden van Guadix en is goed bereikbaar met de auto.

Guadix is daarnaast ook een nog typisch gezellig Spaans dorpje middenin een adembenemende natuurlijke omgeving.Ā  Ook is de kathedraal van Guadix een bezoek waard. De kathedraalĀ is gebouwd in gotische stijl. En zoals dat in het zuiden gebruikelijk is, werd de kathedraal gebouwd waar vroeger een moskee stond.Ā 

Wil je liever rondgereden worden? Ā Bij deĀ Kathedraal is ook de halte waar je om hetĀ halfuur op een toeristisch treintje kunt springen.

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusiƫ

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie inĀ AndalusiĆ«?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en hetĀ authentiekeĀ Spanje. Geen massaā€™s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra