fbpx

De meeste mensen bezoeken alleen het Alhambra als ze Granada gaan bezoeken, Maar het is echt zonde om niet de mooie historische binnenstad van Granada te bezoeken, want die is echt prachtig en uniek in zijn soort. Van de steden Sevilla, Granada en Cordoba is Granada de enige die meer biedt dan een paar mooie historische gebouwen. En er is nog zoveel meer moois te zien en te beleven in Granada. Wij hebben hier de top 5 musea in Granada voor je geselecteerd.

1. Sience Park

Als eerste in de top 5 musea in Granada noemen wij het Sience Park. Een interactief wetenschapscentrum en tevens museum.  Hier is meer dan 70.000 vierkante meter gewijd aan culturele vrije tijd, slim plezier en educatief entertainment.  Te voet gelegen op 15 minuten van het historische centrum van de stad Granada, met meer dan 700.000 bezoekers per jaar, is het uitgegroeid tot het meest bezochte museum in Andalusië. Natuur, astronomie, mechanische spelletjes, optische effecten of een reis in het menselijk lichaam zijn enkele van de permanente inhoud van het museum voor alle leeftijden. 27.000 m2 groene gebieden, 5.000 m2 tijdelijke tentoonstellingen, rustruimte, en een picknick en café-restaurant voor een goede dag. Het herbergt ook de ‘BioDomo’, een ruimte gewijd aan de biodiversiteit van de planeet die meer dan 200 soorten tussen dieren en planten herbergt.

 

 

Route Cristo Zapato

Meer informatie:
Adres: Avenida Ciencia s/n, 18006 Granada
Openingstijden: 10.00-19.00 (zondagen 10.00-15.00 uur.) GESLOTEN op: 1 en 6 januari, 1 mei en 25 december
Voorgestelde bezoekduur: minimaal  drie uur
Prijs: Volwassenen: 7€ (Museum), 6€ (Biodome), 11€ (Museum + Biodome), 2,50€ (Planetarium, worden altijd los verkocht)

2. Palacio de los Olvidades

Bezoek aan het Palacio de los Olvidades, aan de oevers van de rivier de Darro, waar het Museum van de Inquisitie is gevestigd. Je reist naar eind 14e en 15e eeuw in de geschiedenis, je leert over de sociale, politieke en religieuze aspecten, de dynamiek van de inquisitie, de organisatie en het belang ervan als motor en censor van ideeën. In dit museum in Granada worden de apparaten gepresenteerd die door de inquisitoire en civiele rechtbanken werden gebruikt, vergezeld van teksten en gravures om te contextualiseren wat er wordt gezien. Het einde van de tour biedt een spectaculair uitzicht op het Alhambra,

Filmpje: filmje Palacio de los Olvidados Granada

Foto:www.turgranada.es

 

Meer informatie:
Adres: Cuesta de Santa Inés 6
Openingstijden:10.30 -19.30 uur
Voorgestelde bezoekduur: 1 uur
Prijs: € 7 volwassen en €6 Kinderen (een gezinsticket 2 x vol en 2x kind €24)

3. Het Alhambra museum in Granada

Het Alhambra Museum mag niet ontbreken in de Top 5 musea in Granada. Het museum beslaat de Zuidvleugel op de begane grond van het paleis van Karel V. Het is verspreid in zeven chronologisch geordende kamers, gewijd aan de Spaans-islamitische cultuur en kunst.Het werd opgericht in 1870 om de talrijke archeologische getuigenissen verzameld door de Provinciale Commissie van Monumenten te bewaken. In 1994 werd hij verbonden aan de Raad van Toezicht van het Alhambra en Generalife. Voor dit museum moet je dus eerst een toegangsbiljet voor het Alhambra kopen.

KAMER I: Geloof, wetenschap en economie.
KAMER II: Emiraat- en kalifaatkunst.
KAMER III: Van kalifaatkunst tot Nazari-kunst.
KAMER IV: Nasrid kunst. Openbare gebouwen.
KAMER V: Nasrid kunst. Het Alhambra en de architectuur.
KAMER VI: Nasrid kunst La Alhambra, materiële cultuur.
KAMER VII: Nasrid kunst. Het Alhambra, materiële cultuur.

 

 

uitzicht op Alhambra

Meer informatie:
Openingstijden: Zomer (1 April – 14 Oktober) Woensdag tot zaterdag: 8:30 .tot 20.00 uur Zondag en dinsdag:
8.30 uur. tot 14.30 uur. Maandag: gesloten
Winter (15 Oktober – 31 Maart) Woensdag tot zaterdag 8:30 .m 18:00 tot 18:00 uur. Zondag en dinsdag: 8.30 tot 14.30 uur.Gesloten op maandag en op 25 december en 1 januari.
Voorgestelde bezoekduur: 2 uur
Prijs: Gratis.

4. Patio de los Perfumes

Een redelijk onbekend museum, maar toch mag dit museum niet ontbreken in de top 5 musea in Granada. Ontdek hier exclusieve creaties in een mooi paleis van 1500 m² Vele unieke en waardevolle parfums, ecologische cosmetica, etherische oliën, parfums voor binnen, keramiek, accessoires, selectie van aromatische en medicinale planten, specerijen, theeën, kruidenthee en gastronomische producten. Het laboratorium HÉVÉA, gespecialiseerd in ethische, verantwoorde en 100% natuurlijke cosmetica. Alle creaties worden gemaakt volgens artisanale productiemethoden met natuurlijke, unieke en kostbare ingrediënten, met de garantie dat ze vers, met de hand en in beperkte series worden gemaakt.

Foto: en.patiodelosparfumes.com

 

caminito del rey

Meer informatie:
Adres: Carrera del Darro 5, 18010
Openingstijden:
dagelijks van 10.00 tot 21,30 uur.
Voorgestelde bezoekduur:
1-2 uur
Prijs:
Zie de site van het museum!
Secrets of the Perfumer” guided tour
€35 /person (1 to 6 people) – Duration: 60 min Presented by the master perfumer daily from 10am to 8pm.

5. Museo San Guan de Dios

Dit museum is vol met religieuze artefacten gewijd aan San Juan de Dios

De familie Pisa bouwde hun huis in 1494, twee jaar na de christelijke herovering van Spanje door de katholieke monarchen, toen ze zich in Granada vestigden. hun nakomelingen bezetten het huis voor meerdere generaties.

San Juan de Dios kwam in 1538 naar Granada in 1538. En richtte een ziekenhuis op om voor de vele armen en daklozen van Granada te zorge. Om dit project te financieren, bedelde hij bij de edele en rijke families van de stad . Zo kwam hij in contact met de “Pisa en Osorio” Familie.  Hij bezocht ze trouw totdat hij niet meer kwam. Doña Ana was aangedaan toen zij ontdekte dat San Juan de Dios ernstig ziek was geworden en in het ziekenhuis lag. Zij bood hem onmiddellijk aan bij haar thuis verder verzorgd te worden, waar hij adequate medische hulp kon krijgen.  Maar San Juan de Dios wilde sterven in zijn ziekenhuis.

Doña Ana gaf niet op en ging naar de toenmalige aartsbisschop Pedro Guerrero, die een officiële brief waarin San Juan de Dios  op gedragen werd om haar aanbod te aanvaarden omwille van zijn gezondheid . Hij werd opnomen in het Huis van Pisa op 20 februari 1550 en stierf op 8 maart van hetzelfde jaar op vijfenvijftig jarige leeftijd. De paar dagen die hij doorbracht in het Huis van Pisa en zijn heilige dood waren genoeg om dit huis te tot een toevluchtsoord van de mensen van Granada en de toegewijde van over de hele wereld om het sterfhuis van San Juan de Dios te bezoeken.

Foto: www.guiasdearte.com

 

 

eten bij chiringuito Salobreña

Meer informatie:
Adres: Calle Convalecencia 1 Close to Plaza Nueva
Openingstijden
:  10:00 – 14:00 uur (maandag – zaterdag)
Voorgestelde bezoekduur: 30 minuten
Prijs:
€ 3,-

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra