fbpx

Vijf redenen om te kiezen voor een yogaweekend in Andalusie

In 2013 ben ik begonnen met yoga. Eerst ben ik eens gaan kijken bij een bikram yoga school omdat die dicht bij was en ik wilde het wel eens proberen. De bikram-yogalessen ben ik daarna blijven volgen totdat we in januari 2018 naar Spanje vertrokken om daar een B&B te beginnen in Pinos del Valle, een dorp tussen Granada en de middellandse zeekust, in Andalusië. In onze nieuwe woonplaats was er geen yogaschool heel dichtbij dus ben ik begonnen met online lessen volgen. Mijn favoriete vorm werd Vinyasa yoga. Een fijne opbouw van warming-up, dynamische yoga sequences en daarna rustig afbouwen en een heerlijke savasana.  Nadat alle opstart perikelen voorbij waren en ons eerste seizoen met gasten voorbij was, ben ik gestart met een opleiding tot Vinyasa yogalerares hier in Spanje. Ik vind het zo fijn en ontspannend om te doen en we hadden ook het idee dat we met yoga weekenden ons konden onderscheiden tussen de B&B´s in deze regio. En de omgeving en het weer zijn echt fantastisch om hier te genieten van de frisse lucht tijdens je yogaweekend. Inmiddels kun je hier in ons dorp wel yogalessen volgen! Ik geef inmiddels al weer drie jaar wekelijks yogales aan een aantal dames in ons dorp. De laatste twee jaar was dat soms wat ingewikkeld met alle corona maatregelen, maar het heeft mij ook sterk overtuigd dat het beoefenen van yoga sterk kan bijdragen om mentaal te ontspannen in deze corona tijden.

Twijfel je of een yoga weekend iets voor jou is? Dan zijn hier vijf redenen waarom je een yoga weekend op je verlanglijstje zou moeten zetten.

Iets nieuws leren
Misschien was je net begonnen met yoga en heb je daarna alleen nog wat online yogalessen gehad vanwege de corona maatregelen.  En nu denk je ik wil er wel verder mee en ik heb eigenlijk ook wel vakantie verdiend. Dan is een yogaweekend bij Yogi-San misschien wel een uitgelezen kans om dit te realiseren. Bij ons kun je gewoon live yogalessen volgen en kun je verder met waar je begonnen was, want onze yoga weekenden kunnen ook gevolgd worden door beginners.

Voor de meer ervaren yogi´s is het een geweldige manier om je beoefening op een prachtige locatie te verdiepen en nieuwe yogastijlen te omarmen.

Ontmoet andere yogaliefhebbers
Het is een geweldige kans om anderen te ontmoeten met een gedeelde passie of interesse. Iedereen die van yoga houdt, of dit al jaren is of een net ontdekte interesse, is welkom. Het yoga weekend is heel toegankelijk voor degenen die alleen reizen – je bent meer dan welkom. De yogalessen zijn Vinyasa Flow yoga en geschikt voor beginners en intermediate niveau. Onderdeel van het programma zijn ook restorative yoga lessen voor extra ontspanning.

Doe iets voor jou
Een yogaweekend is zoveel meer dan alleen een vakantie. Het is een tijd om tijd te nemen. Tijd voor jezelf om na te denken of uit te rusten of gewoon om heerlijk van de zon te genieten en dat boek dat al een tijd op je ligt te wachten…Je zult ervaren dat je je na een yoga weekend verfrist, vernieuwd en hersteld voelt. En je gaat naar huis met instrumenten om dit ook in je dagelijkse leven voort te zetten.

Doe eens iets anders
We lopen allemaal vast in vaste patronen, gewoontes en herhalen dezelfde oude routines, en vakanties zijn niet anders. Een yogaweekend is de kans om buiten je comfortzone te treden, jezelf uit te dagen om iets nieuws te proberen en inspiratie op te doen. Zoals het kiezen om alleen op vakantie te gaan.

Meer dan alleen yoga
De yogaweekenden worden gehouden in B&B Casa del Patio. De B&B ligt in de bergen van  zuidoost Andalusië. Hier kun je volop genieten van de zuivere berglucht, goed voor je longen huid en gewrichten, de aangename temperatuur en de stilte. Na je yogales kun je genieten van de patio en het verwarmde zwembad. Of je gaat nog even actief verder. Een dagje naar het strand of naar Granada of heerlijk wandelen in één van de mooiste wandelgebieden van Europa, de Alpujarras. Kortom, onze vijfdaagse yogavakantie biedt genoeg mogelijkheden en tijd om te ontspannen.

 

 

Rich results on google SERP when seaching for Yoga
ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra