fbpx

Kun je alle hoogtepunten van de rijke geschiedenis van Córdoba ervaren en zien in 1 dag? Volgens ons is een moeilijke maar niet een onmogelijke missie. Vanuit onze B&B Casa del Patio is duurd de rit  naar Córdoba twee uur.

Wij hebben enkele tips op een rij gezet om het meeste uit je dagje Córdoba te halen. Let op! Je moet dan wel echt van       ´s´morgens vroeg tot zonsondergang de tijd nemen.

1. De Mezquita

Deze beroemde moskee, die in 1984 door Unesco tot werelderfgoed werd verklaard, wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste islamitische monumenten van Europa.

En de Mezquita is ook een fascinerende monument in Andalusië, omdat hier zo duidelijk te zien is dat tijdens de herovering van Andalusië door de katholieke kerk ook deze moskee werd omgebouwd tot kathedraal. Nergens is het zo duidelijk zichtbaar dat de eeuwenoude islamitische kunst is gecombineerd met barokke, gotische en renaissance details.

Het is mooi om te zien en te voelen hoe de culturele erfenis van Andalusië als Arabisch gebied door de Spanjaarden werd heroverd en er heel veel katholieke kenmerken kreeg.

 

   

  Route Cristo Zapato

  Meer informatie:

  • Prijs Vanaf € 14, . Met rondleiding kost het ongeveer € 30,
  • Locatie Cardenal Herrero 1, Córdoba.
  • Openingstijden Maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag van 8.30 tot 11.30 uur en van 15.00 tot 18.00 uur.

   

  2. Het Alcazar van Córdoba

  Schuin tegenover de Mezquita ligt het Alcazar van Córdoba, een prachtige middeleeuwse vesting, die door koning Alfonso XI in het historische centrum is gebouwd op de ruïnes van het islamitische kalifaatpaleis tijdens de herovering.

  Het Alcazar, na de moskee, is het meest bezochte monument in Córdoba. Het heeft een militaire structuur, met een hoge toren. Vanaf hier heb je uitzicht over de hele stad. En hier heeft Cristoffel Columbus zijn plan gepresenteerd om Azië te bezoeken dat overigens eindigde met de ontdekking van Amerika in 1492 .

  Ook kun je binnen de muren genieten van de weelderige tuinen met bomen, seizoensbloemen en eindeloze fonteinen, en soms zelfs enkele van de koninklijke stallen.

   

   

  Meer informatie:

  • Prijs Een kaartje kost ongeveer vijf euro, met een gids is het ongeveer 15 euro. Met de kaartjes van het Alcazar kun je ook het museum van de Romeinse mozaïeken bezoeken.
  • Locatie Plaza Campo de los Mártires.
  • Openingstijden dinsdag tot vrijdag van 8.30 tot 20.30 uur. Op zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur. Zondag van 8.30 tot 14.30 uur.

  3. Wandeling over het Corredera-plein

  Een paar straten lopen van de moskee en het Alcázar vind je het enige vierhoekige plein van Andalusië.

  De naam Corredera is afgeleid van de stierengevechten die er plaatsvonden, En op dit plein vonden de executies plaats tijdens de Spaanse inquisitie. Tegenwoordig is het plein een van de vaste punten van de hop on hop off bussen door Córdoba. Bij de lokale bevolking staat dit plein bekend om haar tapasbars en restaurants. De ideale plaats dus voor een lunch.

   

   

   

  uitzicht op Alhambra

  Foto: André Zijlmans via Pinterest

  4. De binnenplaatsen van Córdoba

  Noem je Córdoba, dan noem je ook de typische patio´s, de grote balkons gevuld met potten met kleurrijke planten en bloemen.

  Deze patio’s zijn echt een bezoek waard en makkelijk te vinden in bijna elke straat in Córdoba. Er is zelfs een festival in mei, het Festival de los Patios.

   

   

  caminito del rey

  Meer informatie:

  • Prijs ongeveer € 10,-.
  • Locatie Plaza de Don Gome 2, Córdoba.
  • Openingstijden dinsdag tot zondag van 9.00 tot 15.00 uur.
  5. De Joodse wijk van Córdoba

  Córdoba heeft een van de mooiste joodse wijken in Spanje, In deze Joodse wijk ontdekt u naast de smalle geplaveide straatjes en een van de weinige overgebleven historische synagogen in Spanje, want de meeste zijn vernietigd.

  Wat je even moet zien in de Joodse wijk zijn De Casa Andalusí, de Calleja de las Flores, het Plaza de Maimónides en de Casa de Sefarad. De Joodse wijk begint bij de Puerta de Almodóvar tot de Mezquita en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Córdoba vanwege haar uiterlijke kenmerken van de katholieke, joodse en islamitische invloeden uit het verleden.

  Wat te doen in de avond?
  Sluit je dagtocht af met je favoriete drankje in één of enkele van de gezellige typisch Spaanse restaurants en bars van de stad. Je vindt de beste eetgelegenheden in de Joodse wijk, op het Plaza de La Corredera of in de tavernes van het Plaza de las Tendillas.

  Onze laatste tip! loop na het dineren zeker nog over de mooi verlichtte romeinse brug en de Calahorra toren vlak bij de Mezquita. Wacht hier op de zonsondergang voor de mooiste ervaring en loop ook even over de boulevard om de zijkant van de brug te zien. Als je tijd en ook  zin hebt, kun je ook nog naar de top van de Calahorra toren gaan.

  eten bij chiringuito Salobreña
  ebook Casa del Patio

  Gratis reisgids Andalusië

  Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

  Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

  Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

  Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

  Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

  Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

  Open chat
  Hallo,
  heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
  Met vriendelijke groet,
  Eduard en Sandra