fbpx

,Droom jij, na je heerlijke vakantie, van een eigen huis is Spanje of wil je na het kijken van B&B vol liefde ook wel een B&B overnemen, maar geen ik vertrek scenario  Onze goedlopende B&B met eigen woonhuis in Andalusië is te koop. Na 5 jaar met veel plezier de B&B gehad te hebben, vinden wij het tijd om de volgende fase van onze plannen in te gaan. We willen zeker in deze omgeving blijven wonen, maar nog meer genieten van het Spaanse leven.

 

Hoe het begon

Jarenlang droomden wij, Eduard (56 jaar) en Sandra (52 jaar) ervan om te emigreren. In 2018 we dan eindelijk en lieten wij Nederland achter ons om onze droom te verwezenlijken. We vertrokken naar Andalusië en begonnen daar onze B&B Casa del Patio. Wij zorgen nu dagelijks voor onze gasten en genieten wij van het goede Spaanse leven.

Sandra
‘Als er ergens een verhaal stond over iemand die naar het buitenland was verhuisd, dan las ik dat. Altijd is er iets in mij geweest dat graag weg wilde uit Nederland. Maar er waren nog zo veel dingen in Nederland, zoals de mensen waar ik van hield, de zekerheid van een inkomen en ook wel het goed Spaans spreken die mij weerhielden om het buitenlandse avontuur te beginnen.

Eduard
We hielden er thuis van om te wandelen in de bergen, steden te bezoeken en ook om naar het strand te gaan. Ik heb mooie herinneringen aan die vakanties. Toen ik oud genoeg was om zelf te reizen, bezocht ik Spanje steeds vaker. Ik bezocht alle hoeken van het land. Noord, zuid, oost, west. Het is zo’n prachtig land! Iedere reis was weer bijzonder. Het was 2003 en ik reisde weer door Spanje. Ik zat rustig op een bankje in een park, te genieten van de zon. Toen bedacht ik me dat ik in dit land graag oud wilde worden. Spanje was voor mijn gevoel mijn land! Dat was eigenlijk het begin van mijn droom. Waar zou ik dan in Spanje willen wonen? Zou ik daar nu al willen wonen of bijvoorbeeld na mijn pensioen? Mijn ideeën werden nog meer aangewakkerd toen ik in 2012 Sandra ontmoette.

Sandra
‘Samen fantaseerden we regelmatig over onze toekomst in Spanje. In de gebieden buiten de grote steden voelt het daar zo prettig door de rust, de zon en de frisse lucht. De Spanjaarden leggen naar ons idee de nadruk beter op wat écht belangrijk is in het leven. Niet een mooie auto of groot huis, maar tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt. Samen lekker eten en heerlijk wandelen in de prachtige natuur. Het leven is in Spanje minder gehaast. Tijdens vakanties keken we ook altijd even bij een makelaar naar de huizenprijzen in de regio. In de zomer van 2016 gingen wij naar Andalusië, het zuiden van Spanje.

Eduard
‘In deze regio ligt mijn hart. Mijn hart ging letterlijk sneller kloppen als ik aan deze streek dacht en er verbleef.’ Ik was erg onder de indruk van de natuur, de bergen, de skipistes,  de rust, en alle alle mooie historische steden. Maar om er gelijk te gaan wonen. Uit eindelijk zijn we dus in februari 2018 zijn we in de B&B met eigen woonhuis getrokken, het gelijk volledig aangepast en verbouwd.

 

Ons leven in de B&B

Sandra
Het ging gelijk al best goed en een jaar later verdubbelde we bijna onze omzet van 2018. Maar toen kwam er in maart 2020 een Corona pandemie. Wij mochten zelf bijna niets meer en het was al snel duidelijk dat gasten ontvangen voorlopig niet zou kunnen. In mei 2020 was wel duidelijk dat onze zomer met gasten naar de knoppen was. Een oud collega die hier ook al in Spanje was geweest belde rond die tijd met de vraag of ik weer wilde komen werken bij HDSR. Door de Corona pandemie werkte iedereen vanuit huis en als dat kon, waarom dan niet uit Spanje. Het was voor hem een combinatie van medeleven en het feit dat voor mijn functie na mijn vertrek niemand was gevonden en aangenomen,. Ik was niet voor niets weggegaan, maar dit was een geschenk uit de hemel. Van een uitkering en wat giften van familie en vrienden, naar een maandelijks inkomen. Ik kon en heb ook niet geweigerd. Na een tijdelijk contract, heb ik nu een vast contract gekregen. De in Spanje op handen gedragen Cruijff riep altijd al ¨ieder nadeel heb zijn voorde23el¨.

Eduard
Sinds onze start hier in Spanje en voor en na de Pandemie hebben we al veel gasten mogen ontvangen en het bevalt me erg goed. Ik ga nooit meer terug!’ Ik ging de afgelopen jaren steeds meer de B&B runnen, nadat Sandra weer in loondienst was. Ik geniet er nog steeds van. Want hoe mooi is het als onze gasten zich beter voelen als ze naar huis gaan, dan toen ze aankwamen. Meer ontspannen en minder gestrest. Met mooie herinneringen aan de omgeving, een bezoek aan Granada, het maken van een van de tientalle mooie wandelingen, het strand en het lekkere eten. En natuurlijk niet te vergeten met zonvitaminen!’

Sandra
‘Ik ook niet. Dit is echt een droom die is uitgekomen. Ook geef ik yogalessen in de B&B en in ons dorp, dit om meer sociale contacten op te bouwen, iets terug te doen voor de bewoners van Pinos del Valle en zijdelings verbeter ik ook mijn Spaans. We hebben daarom speciale wandel- en yoga-arrangementen ontwikkeld. Alle informatie hierover kun je vinden onder de button activiteiten.’

Eduard
Maar, na alle ellende vanwege de Corona pandemie was de gifbeker nog niet leeg. Ik kwam op 6 oktober 2022 in het ziekenhuis en kreeg te horen dat op de scans bleek dat ik een longembolie had en dat ik 4 dagen in het ziekenhuis moest blijven. Alleen kwam er een paar uur later nog een arts, een oncoloog. We hebben ook gezien dat je op meerdere plekken een tumor hebt. Twee weken later bleek uit onderzoek dat het uitgezaaide teelbalkanker betrof. Na een zeer intensieve chemotherapie behandeling en een operatie kwam in juni het verlossende woord van de oncoloog, dat alles weg was en ik weer gezond ben. Natuurlijk moet ik 5 jaar onder controle blijven, maar de vooruitzichten zijn goed.

 

De toekomst

Sandra
We hebben de afgelopen tijd veel gesproken over de toekomst toen Eduard ziek werd. De B&B ging juist nu echt goed lopen. Moest ik stoppen bij HDSR en weer helpen in de B&B. Dat was voor mij geen optie, de afgelopen jaren voelde ik dat in behoefde had aan zekerheid. Ik had nooit gedacht dat ik bij HDSR kon blijven werken toen ik uit Nederland vertrok in 2018, maar nu werk ik er al weer meer dan drie jaar. Het bevalt me zeer goed drie dagen per week werken en het geeft rust. De keuze was erg moeilijk, maar het besef dat gezondheid iets is dat niet vanzelfsprekend is. En de gevolgen van een alles vernietigende Chemokuur hebben mijn blik in vijf jaar veranderd.

 

Eduard
Mijn ziekte was de druppel. Eerst hadden we voor mijn gevoel gewoon pech, zo´n pandemie was nog nooit voorgekomen´ En de B&B draaide nu weer goed. Maar in de negen maanden durende behandeling was het duidelijk voor mij. “ik wil meer zekerheid inbouwen”.

Na veel gesprekken hebben we besloten om in een kleiner huis te gaan wonen, te investeren in een appartement of twee en die te verhuren. Het vergt minder tijd en we zijn minder kwetsbaar. Daarnaast ben ik gelukkig helemaal beter verklaard, maar wat de fysieke gevolgen op langere termijn zijn is nu nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is? We blijven zeker in deze regio wonen, met de prachtige stranden van de Costa Tropical, de heerlijke stad Granada met haar fantastische terrasjes en gezelligheid. En niet te vergeten de ontelbare mogelijkheden voor een heerlijke (lange) wandeling. Kortom we gaan nog meer genieten van het Spaanse leven.

Sandra
Maar eerst moeten we nog een koper vinden die zijn of haar Spaanse droom in vervulling wil laten gaan en onze B&B met veel liefde voort gaat zetten. We realiseren ons dat voordat iemand besluit onze B&B te kopen en alles heeft geregeld in het land waar hij of zij nu woont wel even gaat duren. Daarom zullen wij er alles aan doen om de B&B tot de laatste dag met alle liefde voort te zetten. Want een goed lopende B&B met al veel staande boekingen verkoopt natuurlijk het allerbeste. Daarnaast staan we op meer dan 50 sites, daardoor krijgen we van zelf veel boekingen op onze eigen site en zijn we gelukkig minder afhankelijk van een Booking.com, waar je veel commissie aan af moet dragen.

We willen de kopers van onze B&B mits gewenst graag wegwijs maken in deze regio en eventueel helpen bij een goede verzekeringsagent, Gestor en eventueel iemand die kan helpen met het importeren van een auto. Dit zijn allemaal Nederlandse of Engelstalige mensen.

Wij hebben een mooie pagina gemaakt met alle informatie van onze B&B met eigen woonhuis voor de potentiele koper gemaakt. Kijk daarom eens hier

Als je geintreseerd bent om hier je Soaanse droom in vervulling te laten gaan. Laat het ons dan weten. En we beantwoorden natuurlijk graag je vragen.

Hasta pronto!

Eduard en Sandra

 

 

 

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra