Activiteiten

Een actieve invulling van de dag met wandelen, fietsen, skiën of één van de andere mogelijkheden.

Fietsen

De Lecrin Vallei biedt uitstekende fiets- en mountainbike routes voor alle niveaus. Bij ons kun je fietsen huren om de mooie omgeving te kunnen ontdekken.

Mocht je een fiets willen huren om de Alpujarras te ontdekken, dan kun je terecht bij alpujarrabikes.com. Uiteraard kunnen wij hierin bemiddelen.
Voor verschillende routes en gedetailleerde kaarten zie, lecrinvalleycycling
Als je logeert in Casa del Patio is de Sendero del Jabali een aanrader! Het is een route met technische en fysieke uitdagingen. Omdat het hoger gelegen gedeelte van de route door boomrijk gebied gaat kun je deze tocht zelfs in de zomermaanden maken omdat je afgeschermd wordt van de zon en er vaak een koel briesje waait.
Ride Sierra Nevada in Monachil biedt verschillende tours aan. Bijvoorbeeld de Trans Andalucia Enduro een 7-daagse tocht. Voor meer informatie ridesierranevada.com

Skiën

Estacion De Esqui De Sierra Nevada (Pradollano) ligt op 1 uur rijden van Casa del Patio. Het skigebied begint op 2100 en de hoogste piek is 3300 meter hoog. Er zijn 124 skipistes piste: 19 groene, 41 blauwe, 50 rode en 7 zwarte, met in totaal 107 kilometer skiplezier. De langste afdaling is 6,253 km. Ook is er een speciaal snowpark met 7 pistes.
Als één van Europa’s hoogste en sneeuw zekerste resorts, is het skiseizoen lang, van eind november tot eind april. Er zijn veel plaatsen om een uitrusting te huren en een tiental ski- en snowboardscholen.

De prijzen van een skipas voor volwassenen voor 1 dag liggen voor seizoen 2017-2018 tussen € 44 (low) en € 48 (high). High seizoen is de schoolvakantie met kerst en de weekenden. Er zijn ook familiekaarten beschikbaar die heel aantrekkelijk zijn in prijs.

Voor meer informatie over dit resort, inclusief video zie sierranevada

Wil je zien wat er voor pistes zijn? klik hier!

Paardrijden

Paardrijden is een geweldige manier om de Lecrin Vallei te beleven. Er zijn veel maneges in en om de Lecrin Vallei.
Caballo Blanco ligt op 25 minuten rijden en ligt in de buurt van Lanjarón in de Alpujarras. Ze bieden rijlessen per, een gevarieerde keuze aan ritten van 1-8 uur en ook meerdere dagroutes in de bergen.
Palmali Riding ligt in het dorp Albuñuelas aan het hoofd van de Lecrin Valley en op 20 minuten rijden. Ze bieden paardentochten in het lokale platteland rond Albuñuelas met een prachtig panoramisch uitzicht op de Sierra Nevadas. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom.
Los Alayos ligt net buiten het schilderachtige dorp Dilar en aan de voet van het Sierra Nevada National Park op 20 minuten afstand. Ze bieden paardrijden voor de beginner en de meer gevorderde rijder. Rondritten bestaan onder andere uit routes door het Nationaal Park Sierra Nevada.