COVID19

 

Op 1 juli jl. zijn de grenzen van Spanje weer geopend voor toeristen. En inmiddels is er ook al weer druk vliegverkeer naar de luchthaven van Málaga. Stranden, winkels,  restaurants, terrassen, musea en het Alhambra zijn weer open.

Met dit artikel ifnormeren wij je over vier onderwerpen:

 • De regels die hier nu in Andalusië gelden.
 • Wat verwachten wij van je tijdens je verblijf.
 • Wat kun je van ons verwachten aan voorzorgsmaatregelen.
 • Hoe gaan wij om met je boeking als er een tweede golf van Corona komt

 De regels die nu hier in Andalusië gelden zijn:

 • 1,5 meter afstand van elkaar houden.
 • Het dragen van een mondkapje is verplichtvoor iedereen vanaf 6 jaar in het openbaar vervoer zoals de trein, bus, taxi, tram en metro, in het vliegtuig, in de auto als de inzittenden niet in dezelfde woning wonen en in alle omstandigheden b.v. winkels waar meerdere mensen bij elkaar zijn en de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden. Dus NIET op terras, strand, op straat, tijdens wandeling in de natuur, let op de 1,5 meter.
 • Stranden zijn open en ook hier gelden de afstandsregels dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt bij het betreden van het strand veel extra strandwachten houden hierop toezicht.
 • Bezienswaardigheden en musea zijn open maar veelal met reservering met tijdvakken, vraag op tijd voor tickets!
 • Je handen desinfecteren voordat je een winkel, museum, accommodatie of horeca gelegenheid binnen gaat.
 • Er zijn geen thuisquarantaine
 • Je vult voor het vliegen een gezondheidsverklaring in en je temperatuur wordt bij aankomst gecontroleerd via thermische camera’s.

Het belangrijkste is dat iedereen weer een fijne, vrije vakantie heeft binnen het nieuwe normaal!

Als we achter af kijken dan kunnen we wel concluderen dat voornamelijk de regio’s Madrid en Barcelona zwaar getroffen zijn door het coronavirusveel. In Andalusië was dit veel minder en in sommige gebieden helemaal niet. De afstand van ons dorp naar Madrid is vergelijkbaar met de afstand Utrecht-Parijs en de afstand naar Barcelona is vergelijkbaar met het rijden van Utrecht naar de wintersportgebieden in Oostenrijk. Dus ook al is Spanje een land, toch was het ‘gevaar’ een eind van ons vandaan.

Nu wij weer volledig open zijn en graag gasten willen ontvangen, hebben wij de regels die er nu bestaan ingepast in onze bed en breakfast,  zodat we de veiligheid kunnen garanderen. Waarbij voorop staat dat onze gasten wel op vakantie zijn en zich ook zou moeten voelen.

Twee van onze kamers hebben een eigen terras of balkon waardoor je in je eigen omgeving lekker buiten kunt zitten. Daarnaast is er de patio waar het zwembad is en ook nog een groot dakterras voor gezamenlijk gebruik. Dit betekent dat er voor iedereen genoeg ruimte is om lekker buiten te zitten zonder dat je te dicht op elkaar hoeft te zitten. Voor het gebruik van het zwembad vertrouwen wij er op dat gasten elkaar daar de ruimte geven. Dit omdat er nu nog extra richtlijnen zijn omtrent gebruik van het zwembad.

Wat verwachten wij van je tijdens je verblijf in Casa del Patio?

De hygiëne in de B&B stond altijd al hoog in het vaandel bij ons, maar vanwege de Covid-19 uitbraak zijn daar extra werkzaamheden en regels bij gekomen. Als Casa del Patio hebben wij in het onderstaande protocol de maatregelen samengevat. Wij voeren maatregelen in die erop gericht zijn om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, uiteraard gaan deze maatregelen samen met de reeds algemeen bekende voorschriften:

 • Was regelmatig goed je handen met zeep.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg (niet in toilet)
 • Gebruik mondkapjes (verkrijgbaar bij ons) in de openbare ruimte en buiten als dat noodzakelijk is.

Alle maatregelen zijn gebaseerd op de kennis van feiten van dit moment uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen door het CCAES (Spaanse RVIM) dan zullen wij dit direct aanpassen.

Bij je aankomst verzoeken wij je handen te desinfecteren en tijdens je verblijf vragen wij je een afstand van 1,5 meter tot ons en je medegasten te houden.

 • Je wordt gevraagd je handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen als de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden. Vergeet dan ook niet om je mondkapje in te pakken. Want je hebt hem ook nodig in winkels, winkelcentra, musea etc. Wij hebben mondkapjes beschikbaar  á € 1,-
 • Op diverse plekken hebben wij desinfectiegel staan.
 • Houd rekening met elkaar en houd voldoende afstand (1,5m) wacht even als iemand op de gang of in de keuken is bijvoorbeeld.
 • Mocht je bij aankomst nog een bedrag moeten voldoen, dan kan dat alleen met een betaal- of creditcard en contactloos.
 • Tijdens het ontbijt zullen wij in samenspraak met jou ervoor zorgen dat de gewenste voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden. Voor het ontbijt geldt dat er in de buitenlucht in de patio voldoende ruimte is om de drie tafeltjes ver genoeg van elkaar af te zetten zodat alle gasten voldoende ruimte hebben. Wij serveren ontbijt in tijdsperiodes van drie kwartier tussen 8.15 – en 10.30 uur. Uiteraard kan niet iedereen tegelijk bij de ontbijt producten, wij vragen je om dan even gepaste afstand van 1,5 meter te houden.
 • Voordat je de koelkast van de honestybar of de kast met producten gebruikt vragen wij je je handen te desinfecteren. De gel staat op het blad waar ook het ontbijt geserveerd wordt.

Wat kan je van ons verwachten tijden je verblijf in Casa del Patio?

Wij zelf dragen een mondkapje, bij het bereiden van je ontbijt en bij de schoonmaak ook nog telkens nieuwe handschoenen.

 • Wij desinfecteren dagelijks alle gezamenlijke ruimtes, trapleuningen, deurknoppen, lichtknopjes etc.
 • Alle kamers worden voor aankomst grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Ook reinigen wij je kamer met een dagelijkse opfrisschoonmaak. Wij besteden ook hierbij nu nóg meer aandacht aan het ontsmetten van de contactpunten zoals deurklinken, lichtknopjes en afstandsbedieningen. En gebruiken voor het reinigen van uw wastafel en wc een stoomapparaat.
 • In alle badkamers staan pompjes met handzeep, hiermee kunt u uw handen desinfecteren zo vaak als noodzakelijk.
 • Al het linnengoed wordt gewassen op 60 graden Celsius. Bij iedere nieuwe gast wisselen wij de matras- en kussenbeschermers.
 • Wij zullen je kamer zo grondig mogelijk luchten, maar vragen ook jullie medewerking hierbij. Zet bij het luchten wel de airconditioning uit.

Wat betreft de ruimte buiten onze B&B. We bevinden ons in één van de minst drukke gebieden van Andalusië. Ter vergelijking Andalusië alleen is al twee keer zo groot als Nederland met ongeveer 8,5 miljoen bewoners. Je kunt hier bijvoorbeeld prachtig wandelen zonder mensen tegen te komen. Wij kunnen geen maatregelen veranderen maar stellen alles in het werk om u een  veilige, relaxte en heerlijke vakantie te laten beleven.

 Hoe gaan wij om met je boeking als er een tweede golf van Corona komt?

 Als je een boeking doet vragen wij je een aanbetaling te doen van 30 procent van de totale som, tien dagen voor aankomst dien je het restbedrag te voldoen.

 Mocht je vanwege een negatief reisadvies (code Oranje of rood) of een lockdown in Spanje. Málaga airport, of als je met de auto komt naar onze bed and breakfast Casa del Patio, en niet kunt bereiken, dan ontvang je van ons de al betaalde bedragen retour. Maar ook je als VERPLICHT in quarantaine moet bij aankomst in Spanje of in Nederland ontvangt je het al betaalde bedrag retour.

Als je vragen hebt stuur ons een berichtje of bel ons.

 Sandra en Eduard

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van en over Casa del Patio

Je hebt je succesvol aangemeld.