COVID19

Op 1 juli zijn de grenzen van Spanje weer open gegaan voor toeristen. En inmiddels is er ook al weer druk vliegverkeer naar de luchthaven van Málaga. Stranden, winkels, restaurants, terrassen, musea en het Alhambra zijn weer open.

Wij geven in dit artikel dat bestaat uit vier onderdelen je het volgende aan:

 • De regels die hier nu in Andalusië gelden.
 • Wat verwachten wij van jou tijdens je verblijf.
 • Wat kun je van ons verwachten aan voorzorgsmaatregelen.
 • Hoe gaan wij om met je boeking als er een tweede golf van Corona komt?

De regels die nu hier in Andalusië gelden zijn:

 • 1,5 meter afstand van elkaar houden.
 • Het dragen van een mondkapje is overal verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. In de auto moet je een mondkapje op als de inzittenden niet in dezelfde woning wonen. Maar je hoeft geen mondkapje op als je aan een tafeltje zit op een terras 9of in een restaurant), zittend/liggend op het strand en tijdens het sporten.
 • Stranden zijn open en ook hier gelden de afstandsregels dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt bij het betreden van het strand veel extra strandwachten houden hierop toezicht.
 • Bezienswaardigheden en musea zijn open maar veelal met reservering met tijdvakken, vraag op tijd voor tickets!
 • Je moet je handen desinfecteren voordat je een winkel, museum, accommodatie of horeca gelegenheid binnen gaat.
 • Er zijn geen thuisquarantaine beperkingen
 • Voordat je vliegt van en naar Spanje moet je een gezondheidsverklaring invullen en je temperatuur wordt bij aankomst gecontroleerd via thermische camera’s.

Als we achter af kijken dan kunnen we wel concluderen dat de regio’s Madrid en Barcelona het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus. In Andalusië was dit veel minder en in sommige gebieden helemaal niet. De echte brandhaarden zijn dus ver van ons vandaan. De afstand van ons dorp naar Madrid is vergelijkbaar met de afstand Utrecht-Parijs en de afstand naar Barcelona is vergelijkbaar met het rijden van Utrecht naar de wintersportgebieden in Oostenrijk.

Nu wij weer volledig open zijn en graag gasten willen ontvangen, hebben wij de regels die er nu bestaan ingepast in onze bed en breakfast, zodat we de veiligheid kunnen garanderen. Waarbij voorop staat dat onze gasten wel op vakantie zijn en zich ook zo moeten voelen.

Twee van onze kamers hebben een eigen terras of balkon waardoor je in je eigen omgeving lekker buiten kunt zitten. Daarnaast is er de patio waar het zwembad is en ook nog een groot dakterras voor gezamenlijk gebruik. Dit betekent dat er voor iedereen genoeg ruimte is om lekker buiten te zitten zonder dat je te dicht op elkaar hoeft te zitten. Voor het gebruik van het zwembad vertrouwen wij er op dat gasten elkaar daar de ruimte geven. Dit omdat er nu nog extra richtlijnen zijn omtrent gebruik van het zwembad.

Wat verwachten wij van u tijdens uw verblijf in Casa del Patio?

De hygiëne in de B&B stond altijd al hoog in het vaandel bij ons, maar vanwege de Covid-19 uitbraak zijn daar extra werkzaamheden en regels bij gekomen. Als Casa del Patio hebben wij in het onderstaande protocol de maatregelen samengevat. Uiteraard gaan deze maatregelen samen met de reeds algemeen bekende voorschriften:

 • Was regelmatig goed je handen met zeep.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg (niet in toilet)
 • Gebruik mondkapjes (eventueel verkrijgbaar bij ons) in de openbare ruimte en buiten als dat noodzakelijk is. Zorg voor voldoende nieuwe mondkapjes.

Alle maatregelen zijn gebaseerd op de kennis van feiten van dit moment uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen door het CCAES (Spaanse RVIM) dan zullen wij dit direct aanpassen.

Bij je aankomst verzoeken wij om je handen te desinfecteren en tijdens je verblijf vragen wij je tijdens je verblijf bij ons een afstand van 1,5 meter tot ons en je medegasten te houden.

 • Je dient een mondkapje te dragen als je in de B&B buiten je eigen kamer bent. Ook hier geldt alleen de uitzondering als je aan je tafel zit te ontbijten of op je eigen terras of aan een tafel op de gezamenlijke terrassen zit. Vergeet dan ook niet om je mondkapje in te pakken. Want je  hebt hem ook nodig op straat, in winkels, winkelcentra, musea etc. Wij hebben mondkapjes beschikbaar á € 1,-
 • Op diverse plekken hebben wij desinfectiegel staan.
 • Mocht je bij aankomst nog een bedrag moeten voldoen, dan kan dat alleen met een betaal- of creditcard en contactloos.
 • Tijdens het ontbijt zullen wij in samenspraak met jou ervoor zorgen dat de gewenste voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden. Nu het ’s ochtends weer koeler wordt er er binnen wordt ontbeten. Maken wij met onze gasten afspraken over de ontbijttijden zodat iedere kamer (of gezelschap als men meerdere kamers heeft gehuurd) apart ontbijt. Zo kan er worden gewaarborgd dat bestek etc niet door anderen wordt aangeraakt of men te dicht bij elkaar in de buurt komt.
 • Voordat je de koelkast van de honestybar of de kast met producten gebruikt vragen wij je je handen te desinfecteren. De gel staat op het aanrechtblad waar ook het ontbijt geserveerd wordt.

 Wat kan u van ons verwachten tijden uw verblijf in Casa del Patio?

Wij zelf dragen een mondkapje en bij het bereiden van uw ontbijt en bij de schoonmaak ook nog telkens nieuwe handschoenen.

 • Wij desinfecteren dagelijks alle gezamenlijke ruimtes, trapleuningen, deurknoppen, lichtknopjes etc.
 • Alle kamers worden voor aankomst grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Ook reinigen wij je kamer met een dagelijkse opfrisschoonmaak. Wij besteden ook hierbij nu nóg meer aandacht aan het ontsmetten van de contactpunten zoals deurklinken, lichtknopjes en afstandsbedieningen. En gebruiken voor het reinigen van uw wastafel en wc een stoomapparaat.
 • In alle badkamers staan pompjes met handzeep, hiermee kun je je handen desinfecteren zo vaak als noodzakelijk.
 • Al het linnengoed wordt gewassen op 60 graden Celsius. Bij iedere nieuwe gast wisselen wij de matras- en kussenbeschermers.
 • Wij zullen je kamer zo grondig mogelijk luchten, maar vragen ook jouw medewerking hierbij. Zet bij het luchten wel de airconditioning uit.

Wat betreft de ruimte buiten onze B&B. We bevinden ons in één van de minst drukke gebieden van Andalusië. Ter vergelijking Andalusië alleen is al twee keer zo groot als Nederland met ongeveer 8,5 miljoen bewoners. Je kunt hier bijvoorbeeld prachtig wandelen zonder mensen tegen te komen. Wij kunnen geen maatregelen veranderen maar stellen alles in het werk om u een veilige, relaxte en heerlijke vakantie te laten beleven.

Hoe gaan wij om met uw boeking als tijdens de tweede golf van Corona?

Als je een boeking doet vragen wij je een aanbetaling te doen van 30 procent van de totale som, tien dagen voor aankomst dien je het restbedrag te voldoen.

Mocht je vanwege een negatief reisadvies (code Oranje of rood) of een lockdown in Spanje, het vliegveld Malaga airport of als je met de auto komt onze bed and breakfast Casa del Patio niet kunnen bereiken, dan ontvang je van ons het al betaalde bedrag retour. Maar ook als je VERPLICHT in quarantaine moet bij aankomst in Spanje of in Nederland ontvang je het al betaalde bedrag retour.

 Als je vragen hebft stuur ons een berichtje of bel ons.

Sandra en Eduard

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van en over Casa del Patio

Je hebt je succesvol aangemeld.