We zijn hier nu vier weken en voornamelijk bezig geweest met het verbouwen van ons eigen huis, met hulp van Pablo de aannemer en Rouen “ de bouwvakker”. Rouen is hier elke dag van 8.00 tot 18.00, met een uur middagpauze. Hij begon heel voortvarend maar de laatste week ging het in mijn ogen best langzaam, daarom heeft Pablo op mijn verzoek een mannetje erbij gezet.  Naast deze bouwvakkers is Manolo de “airco man”  ook begonnen met het plaatsen van de airco’s, dat gaat goed en snel en we hopen zaterdag een werkende airco in alle kamers te hebben. In tegenstelling tot wat je zou denken zijn deze airco’s ook voor de verwarming van de kamers.

Vandaag is het de dag van Andalusië, op 28 februari 1980 werd Andalusië erkend als autonome regio. Op deze feestdag is iedereen vrij en alle winkels zijn dicht.

De afgelopen week zijn wij zelf wat meer de omgeving gaan verkennen. Vorige week zondag ben ik gaan wandelen naar het meest bekende punt hier in Pinos, de ermita cristo del Zapato. Een kleine kapel bovenop de berg. Vanaf het dakterras kun je het zien liggen!  De wandeling duurt ongeveer 1 uur vanaf ons huis. Hij is langzaam oplopend en niet zo stijl. Je loopt eerst langs de olijfolie fabriek hier in Pinos delValle en dan begin je echt aan de wandeling, die begint tussen de oude wasplaats en het grote sportveld dat een kunstveld heeft en er erg mooi bij ligt. Eenmaal boven word je beloond met prachtige vergezichten over de vallei.  Vorige week maandag hebben we in het mooie weer van circa 20 graden eerst geverfd om het terras bij kamer 4 mooi te maken. Dinsdag zijn we via Ikea in Malaga naar het vliegveld gereden  om onze gast op te halen. Ikea ligt 6 min van het vliegveld en dus goed te combineren. En ook als B&B ontkom je niet aan Ikea. Er zijn altijd kleine dingetjes die je nodig hebt! Vrijdag heb ik met onze gast geskied in de Sierra Nevada wat echt fantastisch was. Na een uur rijden , zo de parkeergarage in en aan de andere kant hebben we skies enz. voor de gast gehuurd, skipas uit automaat gehaald en 50 meter naar rechts was de skilift die je in 2 etappes naar 3400 meter brengt. Het gebied is best groot en heeft voldoende afdalingen van 2500 tot 6200 meter lang. Daarnaast zijn er veel korte afdalingen,  voor een ieder wat wils. De volgende dag naar Granada. Sinds september kun je met de metro vanaf Armilla naar het centrum van Granada. Geen gedoe meer met de auto de stad in en parkeren. Je parkeert gratis je auto bij het shoppingcenter en stapt om de hoek op de metro. Granada blijft een prachtige stad met alle historie en natuurlijk het Alhambra. Daarvoor alleen moet je al een dag uittrekken dus niet voor nu maar wel vanaf de mirador Sant Nicolas het Alhambra met de besneeuwde bergen daarachter bekeken.

De afsluiting van de week was een mooie wandeling van Meliges-Restabal- Meligis. Niet heel lang (5 kilometer) of heel uitdagend maar wel mooi tussen de sinaasappel- en citroenbomen en met prachtige uitzichten over de besneeuwde bergen!

25 februari 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.