fbpx

Granada

Wereldberoemd door het Alhambra maar ook de stad zelf is een bezoek waard!

En op slechts een half uur rijden van Casa del Patio.

Granada en het Alhambra zijn binnen een half uur te bereiken vanaf Casa del Patio en je kan makkelijk parkeren bij het grote winkelcentrum. Het Nevada Shopping Center heeft meer dan 250 winkels en ligt aan de rand van de stad Granada. Vanaf hier kun je zeer makkelijk voor een paar euro met de tram naar de binnenstad, geen gedoe met parkeren. Wil je wel graag in de stad parkeren , dan weten wij een paar goede parkeergarages voor je.

Granada ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada. Granada behoort tot de top tien populairste stedentripbestemmingen van Spanje. Dat komt vooral door de aanwezigheid van het middeleeuwse fort het Alhambra, Granada en het Alhambra zijn hierdoor onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar Granada heeft ook een prachtige oude binnenstad, waar de zo kenmerkende Andalusische sfeer hangt. Hoewel de stad in totaal bijna een kwart miljoen inwoners telt is de binnenstad vrij compact en intiem. Verder staat Granada bekend om zijn prestigieuze universiteit en de vele barretjes en (tapas) restaurants. De tapas krijg je in Granada overigens ook gratis bij ieder drankje dat je bestelt.

Als je Granada gaat bezoeken dan zal een bezoek aan het Alhambra ongetwijfeld op je programma staan. Houd er rekening mee dat je niet zomaar even in de rij van de kassa kunt gaan staan en vervolgens naar binnen kunt.. Het Alhambra heeft een dagelijkse limiet van 6600 bezoekers, waardoor het in het zomerseizoen (pakweg april/mei tot en met oktober) eigenlijk alle dagen uitverkocht is. Het ruim vooraf reserveren van je toegang tot het Alhambra is daarom een must.

De paleizen van het Alhambra behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers. Het ‘Palacio de Generalife’ dat werd gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw, is gevestigd binnen de oude stadsmuren van Alhambra op de heuvel La Sabika. Hier bevindt zich ook het voormalig verdedigingsfort Alcazaba. Het Generalife paleis heeft meerdere binnenplaatsen en tuinen die door de islamitische koningen graag gebruikt werden als rustplaatsen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de ‘Patio de la Acequia en Cypress Patio de la Sultana’. De architectuur laat zich het best omschrijven als Moors met Renaissance invloeden. Sinds 1984 behoren deze culturele gebouwen tot Unesco Werelderfgoederen.
El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. Je vindt El Albaicín tegenover het Alhambra. Aan de smalle straatjes, vele pleintjes en de witgekalkte huizen is te zien dat deze wijk afkomstig is uit de Moorse periode. Verder heeft Granada heel veel mooie bezienswaardigheden waar je tijdens een door ons samengestelde stadswandeling van kan genieten.

Maar er is naast de architectuur natuurlijk veel meer te doen in Granada.

Een aanrader voor jong en oud en een attractie op zich is het wetenschapsmuseum ‘Parque de las Ciencias’ in het centrum. Naast dat dit park zeer leerzaam en veelzijdig is, is het eigenlijk vooral heel leuk. Er is zo ontzettend veel te zien, te beleven en te ervaren dat je makkelijk twee dagen in dit museum kunt doorbrengen. In Parque de las Ciencias vind je onder meer een permanente tentoonstelling over het menselijk lichaam en van bijna levensechte dinosaurussen. Ook is er een ontdekhoek, een uitzichttoren, een vogelshow en bijna ieder educatief thema is wel op de één of andere creatieve wijze interactief gemaakt.

Flamenco shows
Flamenco komt oorspronkelijk uit Sevilla in Andalusië maar in Granada zit ook een hele mooie flamenco show van Casa Del Arte Flamenco, zij voeren hun show uit op de Calle Cuesta Gomerez 11, 18009 Granada. Voor meer informatie over tickets en tijden. klik hier

Nog meer Granada? Ook deze monumenten zijn een bezoek meer dan waard:

 • Alhambra en de Generalife, een paleis en het huis van de Nasridsultans
 • Palacio de Carlos V, een koninklijk paleis, in het Alhambra
 • Albaicín, een oude Arabische wijk, met kronkelige straatjes en huizen uit de 14e eeuw
 • Cartuja kartuizerklooster, één van de belangrijkste barokbouwwerken van Spanje
 • Hospital Real
 • Iglesia de San Nicolás
 • Casa de Castril
 • Bañuelo: Arabische badhuizen
 • Palacio de Dar-al-Horra
 • De wijk Sacromonte met enkele grotwoningen.
 • Iglesia de Santa Ana
 • Basilica Nuestra Señora de las Angustias
 • Corral del Carbón, een 14e-eeuws voormalig Arabisch gastenverblijf
 • Madrassa, een oude Arabische school
 • La alcaiceria markt
 • Kathedraal van Granada, een van de grootste kathedralen ter wereld
 • Iglesia de Santos Justo y Pastor
 • Iglesia de San Juan de Dios
 • Hospital de San Juan de Dios
 • Monasterio de San Jerónimo, een klooster uit de renaissancetijd\
 • Puerta de Elvira

TIP!!

Granada heeft als oude Spaanse stad veel smalle straatjes en éénrichtingsverkeer.

Geen zin om hier met je huurauto te verdwalen? 

Parkeer dan je auto bij het Nevada shopping center. Achter dit moderne winkelcentrum stopt de Metro die je in 15 minuten naar het centrum van Granada brengt. Een retourkaartje kost € 3,-.

 

Ook een bezoek aan Granada brengen?

Reserveer nu je kamer !

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra