Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan warmte, maar van verschillende kanten hebben we al gehoord dat we onze vuurdoop hebben gehad met de koude winter in de Lecrin Vallei! Zo koud was het jaren niet meer geweest!, zo koud zelfs dat in Durcal, tien kilometer verderop gewoon sneeuw op de daken van de auto lag en de deuren ‘dicht’ gevroren zaten. Als mensen het hebben over koude winters dan hoor je ook meestal meteen hoelang ze hier al wonen. “Dit is mijn derde koude winter en ik ben hier naar toe gekomen in 2005.” En het was ook best koud, er waaide vooral aan het eind van de middag een hele koude wind waardoor je snel de houtkachel aanmaakt!

Boven wordt in ons huis een badkamer aangebouwd. En de ruimte beneden (kamer 5) wordt verbouwd tot een studio. Het raam in de woonkamer moet op een kiertje staan omdat de stekker voor de cementmolen naar binnen moet. Om het behaaglijk te maken om de om de Olympische spelen te kijken hebben we de bij de houtkachel flink opgestookt.

De verbouwing, waarvoor de cementmolen wordt gebruikt, gaat voorspoedig. De Spaanse bouwvakkers zijn er iedere dag stipt op tijd en werken hard. Vorige week hadden ze hulp van een bouwvakker in opleiding; Eduard. Zonder gekheid hij heeft wat afgezeuld met stenen en cement dat allemaal naar boven moest (twee verdiepingen). De badkamer in kamer 5 wordt aangepast met een inloopdouche en er komt een klein keukentje. Voor allebei hebben we gekozen voor Spaanse tegeltjes met een olijven accent in de badkamer en in de keuken frisse citroenen! Sinds woensdag hebben we ook internet. Omdat we het best mogelijke wilde installeren zijn ze eerst komen kijken en vervolgens zijn twee man een volle dag bezig geweest om alles te installeren. Vanaf de schotel hebben we nu overal bekabelde aansluitingen met prima wifi  ontvangst!

De kou is in het weekend gelukkig een beetje verdreven en nu komt de lente in zicht!  iedere keer dat je naar beneden rijdt zie je meer roze in de vallei. De amandelbloesem staat volop in bloei. Ook de sinaasappels en citroenen hangen klaar om geplukt te worden. We hebben netjes gevraagd waar we dan sinaasappels en citroenen kunnen kopen. Er werd een beetje raar gekeken want als je er een paar nodig hebt dan pluk je die gewoon. Bij grotere hoeveelheden kun je ze kopen bij de plaatselijke winkeltjes. En zo konden we dus mooi oefenen met de zoete lekkernijen voor bij het ontbijt met verse citroenen uit Pinos zelf! Spanjaarden ontbijten altijd met zoetigheid, dus proberen wij ons een beetje aan te passen. De bouwvakkers dienen als testpanel en de citroenmuffins zijn zeker een blijvertje!

Afgelopen zaterdag was het zulk lekker weer dat wij besloten eens aan het strand te gaan kijken. Na een half uur rijden moesten we eerst opzoek naar een geschikte parkeerplaats omdat er meer mensen hadden bedacht dat het de perfecte dag was voor een strand bezoek. Na een heerlijke lunch zijn we weer naar huis gereden en onderweg nog even gestopt in Velez de Benaudella. Hier kun je een oud fort bezoeken en ook prachtige wandelingen maken. Verder is vanuit het dorp een hele route met ingelegde steentjes aangelegd. Echt heel mooi. Vlak voordat we weer de snelweg opdraaide zagen we een mooi bruin bokje heel rustig de weg oversteken. Toch leuk dat je niet alleen het wild voor je neus langs ziet trekken in Arnhem, maar ook hier.

Dit is het even voor nu, maar we komen snel weer met  een verhaal van onze Spaanse belevenissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.