fbpx

Over ons

Het realiseren van een droom en het ontstaan van Casa del Patio

Rich results on google´s SERP when seaching for over ons

 

 

Hoe het begon

Jarenlang droomden wij, Eduard (56 jaar) en Sandra (52 jaar) ervan om te emigreren. In 2018 we dan eindelijk en lieten wij Nederland achter ons om onze droom te verwezenlijken. We vertrokken naar Andalusië en begonnen daar onze B&B Casa del Patio. Wij zorgen nu dagelijks voor onze gasten en genieten wij van het goede Spaanse leven.

Sandra
‘Als er ergens een verhaal stond over iemand die naar het buitenland was verhuisd, dan las ik dat. Altijd is er iets in mij geweest dat graag weg wilde uit Nederland. Maar er waren nog zo veel dingen in Nederland, zoals de mensen waar ik van hield, de zekerheid van een inkomen en ook wel het goed Spaans spreken die mij weerhielden om het buitenlandse avontuur te beginnen.

Eduard
We hielden er thuis van om te wandelen in de bergen, steden te bezoeken en ook om naar het strand te gaan. Ik heb mooie herinneringen aan die vakanties. Toen ik oud genoeg was om zelf te reizen, bezocht ik Spanje steeds vaker. Ik bezocht alle hoeken van het land. Noord, zuid, oost, west. Het is zo’n prachtig land! Iedere reis was weer bijzonder. Het was 2003 en ik reisde weer door Spanje. Ik zat rustig op een bankje in een park, te genieten van de zon. Toen bedacht ik me dat ik in dit land graag oud wilde worden. Spanje was voor mijn gevoel mijn land! Dat was eigenlijk het begin van mijn droom. Waar zou ik dan in Spanje willen wonen? Zou ik daar nu al willen wonen of bijvoorbeeld na mijn pensioen? Mijn ideeën werden nog meer aangewakkerd toen ik in 2012 Sandra ontmoette.

Sandra
‘Samen fantaseerden we regelmatig over onze toekomst in Spanje. In de gebieden buiten de grote steden voelt het daar zo prettig door de rust, de zon en de frisse lucht. De Spanjaarden leggen naar ons idee de nadruk beter op wat écht belangrijk is in het leven. Niet een mooie auto of groot huis, maar tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt. Samen lekker eten en heerlijk wandelen in de prachtige natuur. Het leven is in Spanje minder gehaast. Tijdens vakanties keken we ook altijd even bij een makelaar naar de huizenprijzen in de regio. In de zomer van 2016 gingen wij naar Andalusië, het zuiden van Spanje.

Eduard
‘In deze regio ligt mijn hart. Mijn hart ging letterlijk sneller kloppen als ik aan deze streek dacht en er verbleef.’ Ik was erg onder de indruk van de natuur, de bergen, de skipistes,  de rust, en alle alle mooie historische steden. Maar om er gelijk te gaan wonen. Uit eindelijk zijn we dus in februari 2018 zijn we in de B&B met eigen woonhuis getrokken, het gelijk volledig aangepast en verbouwd.

 

 

‘Hoe mooi is het als onze gasten zich beter voelen als ze naar huis gaan, dan toen ze aankwamen. Meer ontspannen en minder gestrest. Met mooie herinneringen aan de omgeving, een bezoek aan Granada en het lekkere eten. En niet te vergeten met zonvitaminen!’

Ons leven in de B&B

Sandra
Het ging gelijk al best goed en een jaar later verdubbelde we bijna onze omzet van 2018. Maar toen kwam er in maart 2020 een Corona pandemie. Wij mochten zelf bijna niets meer en het was al snel duidelijk dat gasten ontvangen voorlopig niet zou kunnen. In mei 2020 was wel duidelijk dat onze zomer met gasten naar de knoppen was. Een oud collega die hier ook al in Spanje was geweest belde rond die tijd met de vraag of ik weer wilde komen werken bij HDSR. Door de Corona pandemie werkte iedereen vanuit huis en als dat kon, waarom dan niet uit Spanje. Het was voor hem een combinatie van medeleven en het feit dat voor mijn functie na mijn vertrek niemand was gevonden en aangenomen,. Ik was niet voor niets weggegaan, maar dit was een geschenk uit de hemel. Van een uitkering en wat giften van familie en vrienden, naar een maandelijks inkomen. Ik kon en heb ook niet geweigerd. Na een tijdelijk contract, heb ik nu een vast contract gekregen. De in Spanje op handen gedragen Cruijff riep altijd al ¨ieder nadeel heb zijn voordeel¨.

Eduard
Sinds onze start hier in Spanje en voor en na de Pandemie hebben we al veel gasten mogen ontvangen en het bevalt me erg goed. Ik ga nooit meer terug!’ Ik ging de afgelopen jaren steeds meer de B&B runnen, nadat Sandra weer in loondienst was. Ik geniet er nog steeds van. Want hoe mooi is het als onze gasten zich beter voelen als ze naar huis gaan, dan toen ze aankwamen. Meer ontspannen en minder gestrest. Met mooie herinneringen aan de omgeving, een bezoek aan Granada, het maken van een van de tientalle mooie wandelingen, het strand en het lekkere eten. En natuurlijk niet te vergeten met zonvitaminen!’

Sandra
‘Ik ook niet. Dit is echt een droom die is uitgekomen. Ook geef ik yogalessen in de B&B en in ons dorp, dit om meer sociale contacten op te bouwen, iets terug te doen voor de bewoners van Pinos del Valle en zijdelings verbeter ik ook mijn Spaans. We hebben daarom speciale wandel- en yoga-arrangementen ontwikkeld. Alle informatie hierover kun je vinden onder de button activiteiten.’

Hasta pronto!

Eduard en Sandra

Waarom voor ons kiezen

Gastvrijheid

“We hebben de hele wereld rondgereisd en deze plek geeft je dit speciale gevoel om aan al je behoeften te voldoen. We hadden een opwindende duik in het zwembad, een enorm bed met superzachte handdoeken en nadat we wakker werden, kregen we ‘s ochtends een smakelijk zelfgemaakt muesli-ontbijt met veel fruit om de volgende dag te beginnen. We hoeven niet meer toe te voegen. Dit kleine, gezellige, aangename hotel midden in de bergen en aan zee biedt alles wat je wilt: topkamers met oog voor detail, een open koelkast voor gasten om zoveel drankjes te drinken als je wilt ‘s nachts, veel privacy , enkele geheimen van de eigenaar over leuke plekjes in de omgeving en en en niet te vergeten het geweldige dakterras om in eenzame eenzaamheid te genieten van verbazingwekkende nachtenlandschappen. Bedankt! “
Caroline

Eten & Drinken

“Dagelijkse start met een heerlijk ontbijt met onder meer zelfgemaakte producten.”
Govert en Petra
 

Ligging

“In de omgeving van de B&B zijn veel verschillende activiteiten mogelijk; een bezoek aan Alhambra, Granada of Malaga. Maar ook een wandeling in de Sierra Nevada of een bezoekje aan een van de stranden is mogelijk. Eigenlijk teveel voor 1 weekend en voor ons reden om zeker nog eens terug te komen in Casa del Patio.”

Contact

Adres

Calle Simon de Rodas 9
Pinos del Valle, Granada

Telefoon

+34 858 700 850

Email

casadelpatio@yahoo.com

Stuur ons een bericht

13 + 14 =

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra