fbpx

Roadtrips

Mooie autoroutes door ons samengesteld om de omgeving te verkennen.

Roadtrip Pinos del Valle- Órgiva- Pampaneira-Bubion- Capileira- Lanjaron- Pinos del Valle: 2 uur en 20 minuten retour.

Deze roadtrip voert je door de Alpujarras.

De witte dorpen worden gekenmerkt door de typische Moorse architectuur. De spierwitte kleine huizen zijn tegen de berghellingen en zijn versierd met veel bloemen en houten details. Dit geeft een prachtig beeld. In de witte dorpjes vind je verder smalle eeuwenoude straatjes  die de steile berg opkronkelen. Een typisch Andalusisch beeld.

De natuur van het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte valleien en indrukwekkende bergen. De hoogste bergen van de Sierra Nevada zijn hiervandaan goed te bewonderen. Het is een gebied waar je kan genieten van de stilte en een stukje authentiek Spanje. De regio is dan ook zeer geschikt voor actieve vakanties of weekendjes weg. Spanjaarden komen vooral in Casa del Patio logeren om de Alpujarras te bewonderen. Vooral wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Wij hebben dan ook vele wandelroutes voor je klaar liggen in dit gebied.

Lanjarón
Lanjaron is het laatste dorp waar je langskomt tijdens deze roadtrip en het is maar 15 minuten rijden van Casa del Patio. Hier vind je een aantal bezienswaardigheden zoals een eeuwenoude spa, een ruïne van een oud Moors kasteel. Dit kasteel was een belangrijke uitkijkpost tijdens de Moorse bezetting, en werd later gebruikt tijdens de Napoleon-invasie. En een leuk park en daarnaast zijn er een drietal bewegwijzerde wandelingen in Lanjaron.

Het water van Lanjaron, afkomstig uit de Sierra Nevada, heeft een helende werking volgens sommigen.

 

Meer lezen over de dorpen in de Alpujarras en de Sierra Nevada?

Ouderen komen uit heel het land naar de thermale baden om één van de vele behandelingen te ondergaan die er worden aangeboden. Zelfs bij de Romeinen was het stadje al bevolkt, en ook zij hadden reeds de geneeskrachtige eigenschappen van het water ontdekt. In de meeste supermarkten van Spanje vind je ook mineraalwater met de naam Lanjarón. Overal in het dorp vind je waterkranen, veelal betegeld met in het gebakken glazuur onverklaarbare teksten.

Lanjarón heeft een selectie winkels, bars en vele restaurants, van lokale tapasbars tot Franse bistro’s. Er zijn veel winkels met streekproducten zoals de geweven kleden, manden, ham en honing.

De tourist infomation biedt nuttige informatie over de stad en de regio. Naast de tourist information, aan het begin van het dorp, is een leuk park met een kleine waterval en een restaurant. Tussen de tourist-information en het park is een parkeerterrein, waar je gratis kunt parkeren.

Roadtrip Pinos del Valle- Guadix: 1 uur 9 en doorrijden naar la Calahorra 1 uur 19 minuten.

Guadix
De route naar Guadix leidt over de snelweg maar met de uitzichten op de hoge bergen van de Sierra Nevada levert dit een hele mooie route op. Vooral ls je Granada voorbij bent en het rustiger wordt op de weg kun je genieten van prachtige vergezichten.
Guadix is een typisch gezellig Spaans dorpje middenin een adembenemende natuurlijke omgeving. Hier ontsnap je aan elke vorm van stress!
Je kan heerlijk langs de hoofdstraat omzoomd met bomen lopen. Inkopen kun je doen in lokale winkeltjes. Net als vroeger.
Guadix is één van die plaatsen waar een deel van de bevolking nog in grotten woont. Dit is een wonderlijke wereld van torentjes en witte schoorstenen die als paddestoelen uit de met gras bedekte hellingen steken. Het gebied rond Guadix is zelfs de grootste nog bewoonde ‘grotregio’ van Europa, met ongeveer 2000 ‘grotbewoners’. De inrichting gaat van luxe tot zeer bescheiden en nauwelijks onderhouden. De grottenwijk ‘Cuevas de Guadix’ of ‘Barrio de Santiago’ is gelegen in het zuiden van Guadix en is bereikbaar met de auto.

De kathedraal van Guadix is gebouwd in gotische stijl, maar kreeg een barok tintje in de 16de eeuw. Zoals dat in het zuiden gebruikelijk is, werd de kathedraal gebouwd waar vroeger een moskee stond. De kathedraal te bezoeken, eventueel met audiogids. Er is een bijhorend museum.

Liever rondgereden worden?  Dit is ook de halte waar je om het halfuur op een toeristisch treintje kunt springen, voor een rit van ongeveer 30 minuten betaal je iets van vijf euro.

 

Andere bezienswaardigheden
De Alcazaba 11de eeuw. Het torent mooi uit over het stadje en biedt prachtige panorama’s, zowel over de dorpskern als de fameuze grottenwijk.
Museum van grotten en aardewerk nabij het Alcazaba, met een mooie collectie keramiek uit verschillende historische periodes.

Je merkt het wel, in Guadix heb je niet veel nodig voor een leuk dagje uit. Vergeet dus je camera niet, want een bezoek aan de provincie Granada is niet compleet zonder een kennismaking met Guadix!

Roadtrip Pinos del Valle – Padul – Otivar – Jete – Almuñecar – Nerja-Salobreña – Pinos del Valle. 131 kilometer, 2 uur en 40 minuten retour

Het eerste deel is over de snelweg A44 naar Padul. De echte route begint zodra je de snelweg hebt verlaten! je rijdt over de A4050 door pijnboombossen en klimt langzaam hoger. Dan plotseling ben je tussen de kliffen en als je naar beneden kijkt, realiseer je je hoe hoog je bent. Je rijdt langs het Sierra de Tejeda, Nationaal park. Van ver zie je de zee al en begin je je weg naar de Costa Tropical. Je rijdt naar Almuñécar, de grootste badplaats van de Costa Tropical. Hier vind je voldoende restaurants voor een stop op het strand! Een andere optie is om naar Nerja of Salobreña te rijden en deze badplaats te verkennen voordat je terug naar Pinos del Valle rijdt. Voor de terugweg heb je verschillende opties; de snelweg of de hele weg omhoog door de bergen of gedeeltelijk. Wij helpen je graag met je keuze!

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra