fbpx

Skiën in de Sierra Nevada

Van eind november tot eind april kun je skién in de Sierra Nevada op slechts een uur rijden van Casa del Patio!

Skiën kan zeker in Spanje en het is ook een van de populeirste sporten in Spanje, en dan vooral bij jongeren. Het bekenste skiegebied ligt in Andalusië. Je kan hier skiën in de Sierra Nevada.

Estacion De Esqui De Sierra Nevada (Pradollano) ligt op 1 uur rijden van Casa del Patio. Het Dorp  ligt  op 2100 en de hoogste piek is 3300 meter hoog, de Veleta. De Sierra Nevada kent 14 pieken boven de drie duizend meter en hier je skiën in de Sierra Nevada op de wanden van de Valeta en de Mulhachen, de hoogte berg van het vaste land van Spanje.

Er zijn 124 skipistes piste: 19 groene, 41 blauwe, 50 rode en 7 zwarte, met in totaal 107 kilometer skiplezier. De langste afdaling is 6,253 km. Ook is er een speciaal snowpark met 7 pistes. Als één van Europa’s hoogste en sneeuw zekerste resorts, is het skiseizoen lang, van eind november tot de eerste week van mei. Er zijn veel winkels voor skiverhuur en een tiental ski- en snowboardscholen. Ook is er halverwege een klein dorpje met een restaurant een snackbar en niet onbelangrijk schone wc´s. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over alle pistes. In de zomer in de maanden juli en augustus kun je tot hier met de skilift en dan omhoog de Valeta bewandelen.

De prijzen van een skipas voor volwassenen (16-59jr) voor 1 dag liggen voor het seizoen 2021-2022 rond de € 50,- Er zijn ook familiekaarten beschikbaar die heel aantrekkelijk zijn in prijs.

Voor meer informatie over dit resort, inclusief video zie sierranevada

Wil je zien wat er voor pistes zijn? klik hier!

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra