Stranden Costa Tropical

Op slechts een half uur rijden van Casa del patio vind je de stranden van de Costa Tropical. De stranden van Salobreña zijn de eerste stranden die je tegenkomt als je naar het zuiden van de vallei gaat. Salobreña heeft acht kilometer kustlijn, waarvan ongeveer de helft bestaat uit de populaire stranden van La Guardia, El Peñon, La Charca en Punta del Rio. Al deze stranden trekken een groot aantal bezoekers in de zomer. De bezoekers zijn voornamelijk de spanjaarden zelf. Je kunt er parasols en strandbedden huren en er zijn verschillende leuke strandtenten en mooie restaurants direct aan het strand zoals El Peñon en La Bahia, waar heerlijke, verse vis wordt geserveerd.

De zachte winter van Almuñecar en de lange hete zomer betekent dat het hele jaar door de strandboulevard levendig is. Puerta del Mar Beach is hier het meest populaire strand.
La Herradura profiteert van een lang strand, en de uitstekende selectie van tapasbars en restaurants.

La Herradura is ook één van de betere locaties in Spanje om te duiken. In een omgeving van baaien, kreken en prachtige rotsformaties, vind je onder de zeespiegel een indrukwekkende variëteit aan fauna en flora.
De visrijke wateren en afwisselende uitzichten maken een dagje duiken, of een vakantie waar duiken centraal staat de moeite waard. Zowel de beginnende als de ervaren duiker komen hier aan hun trekken door de verscheidenheid aan duiklocaties.
Wie wil duiken op vakantie in Almunecar, la Herradura en Marina del Este aan de Costa Tropical kan terecht bij tal van duikscholen. Zij organiseren lessen om te leren duiken of om je duikkunsten te verbeteren. Ook duikexcursies behoren tot de mogelijkheden, en indien je dat wenst sturen zij een ervaren duiker mee die je wegwijs maakt in de wateren van de Costa Tropical.

Er zijn veel mogelijkheden in Salobreña, Almuñécar en La Herradura om kleine vaartuigen zoals kano’s en kajaks te huren.
In de wintermaanden kunt je ‘s ochtends skiën op de hellingen van de Sierra Nevada en ‘s middags zonnebaden op het strand!

© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio

De Costa Tropical is de enige plaats in Europa waar een subtropisch microklimaat heerst. De bergen van de Sierra Nevada in het noorden beschermen de Costa Tropical tegen de sterke winden die uit de rest van Europa overwaaien. Terwijl Afrika een buffer vormt voor de warme mediterrane winden uit het zuiden. Het resultaat is een aangenaam en gezond klimaat waarbij de zon 320 dagen per jaar schijnt. In de winter heerst er een gemiddelde temperatuur van 18°C. In de zomer stijgt de gemiddelde temperatuur tot 25 graden en kan soms oplopen tot 30°C. Doordat er geen broeierige vochtigheid in de lucht hangt zoals in andere tropische gebieden, blijft het het hele jaar door aangenaam vertoeven aan de Costa Tropical.