fbpx
olijf boomgaard

5 redenen om naar Andalusië op vakantie te gaan

Er zijn een paar gebieden in zuid- Europa waar veel mensen wel een keer een bezoek aan (willen) brengen. Hierbij denken wij aan de Provence, Toscane en Andalusië. Nu wonen wij in Spanje en geven wij je 5 redenen om in Andalusië op vakantie te gaan. 

Calamares

Top 10 tapas én het recept

Vrijwel iedereen kent tapas, de eenvoudige hartige hapjes die in cafés, bars en restaurants in Andalusië geserveerd worden. In de provincie Granada worden ze vaak gratis bij een glas bier, wijn of frisdrank gegeven.
Lees hier de top 10 tapas én het recept!

herfst Sierra Nevada

Top 5 wandelingen Sierra Nevada

Niet veel mensen zullen bij Spanje denken aan een Top 5 wandelingen in de Sierra Nevada.  Dit gebied is enorm populair is onder Spaanse wandelaars. Daarom geven wij je een Top 5 wandelingen Sierra Nevada, die je heel goed kan combineren met ons wandelarrangement.

Top 5 activiteiten met kinderen

Als je met je kinderen tijdens je vakantie in Andalusië ook Granada bezoekt, dan vraag je je misschien af´ wat zou de top 10 activiteiten voor kinderen in en rond Granada zijn? Wij weten nog van onze eigen jeugdjaren, dat als wij de hele dag lekker bezig konden zijn onze ouders ook een ontspannen vakantie hadden. Om je te helpen je vakantie een beetje voor te bereiden hebben wij de top 10 activiteiten voor kinderen in en rond Granada voor je op een rij gezet, zodat jij en de kinderen van een heerlijke vakantie kunnen genieten.

Top 5 musea in Granada

De meeste mensen bezoeken alleen het Alhambra als ze Granada gaan bezoeken, Maar het is echt zonde om niet de mooie historische binnenstad van Granada te bezoeken, want die is echt prachtig en uniek in zijn soort. Van de steden Sevilla, Granada en Cordoba ia Granada de enige die meer biedt dan een paar mooie historische gebouwen. En er is nog zoveel meer moois te zien en te beleven in Granada. Wij hebben een hier de top 5 van beste musea in Granada voor je geselecteerd.

Top 5 mooiste dorpen vanuit Ronda

Bij het plannen van je vakantie in Andalusië is het zeker de moeite waard om naar de steden Malaga, Granada, Sevilla en Cordoba te gaan. Maar dan zou ik niet over de snelweg naar die steden gaan, want tussen deze steden zijn een aantal ‘verborgen pareltjes’ die het bezoeken of overnachten zeker waard zijn, als je toch van de ene naar de andere stad gaat.  Een van die parels is het bij veel mensen bekende Ronda. Hier is het echt de moeite waarde om een dagje langer te blijven. Ronda zelf heb je in een dag gezien, maar een aantal van de dorpen erom heen, staan steevast in de top tien van mooiste dorpen van Andalusië. Onze top 5 van mooist dorpen vanuit Ronda staan  in volgorde van een route langs deze dorpen.

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra