Wandelweek

Lecrin vallei

De lecrin vallei is een streek in Andalusië, die tussen Granada en de Middellandse Zee ligt.

Sinds de oudheid heeft de regio altijd een belangrijke rol in de geschiedenis van Andalusië gespeeld, want het was tijdens het bewind van de moslims de enige zuidelijke toegangsweg tot de stad Granada. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat hier gedurende eeuwen vele veldslagen plaatsvonden en dorpjes keer op keer verwoest werden als gevolg van de oorlogen tussen verschillende beschavingen. De overblijfselen van diverse kastelen en burchten uit de Arabische tijd zijn de stille getuigen van het gewelddadige verleden van de streek.

Nu maken sinaasappel-en citroenbomen, wijnranken en boomgaarden met olijf-en amandelbomen deel uit van het altijd groene landschap van deze vruchtbare vallei. Dat is geen wonder, want de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada zijn niet ver weg en als gevolg van het smeltwater in het voorjaar en de vroege zomer is er een overvloed aan water voor de irrigatie van de velden.

Bijna alle dorpen van de vallei hebben verschillende bezienswaardigheden, de meeste van Arabische afkomst zoals kastelen of molens. De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren aan het Arabische verleden.

Naar de monumentale stad Granada met het wereldberoemde Alhambra is het maar een klein stukje rijden.

Programma

Wat ga je doen en wat is inbegrepen in de prijs?

© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio
© Casa del Patio

 

Wat houdt de wandelweek in?

7 daagse vakantie in de Lecrin vallei/Alpujarras/Sierra Nevada. 5 dag wandelingen voor maximaal 6 personen. Je kan je individueel opgeven of als groepsarrangement.

Wanneer?

Deze wandelweek is te boeken van:

 • 16 februari tot 23 februari 2019
 • 2 maart tot 9 maart 2019
 • 18 maart tot 23 maart 2019
 • 13 april tot 20 april 2019
 • 27 april tot 4 mei 2019
 • 19 oktober tot 26 oktober 2019
 • 2 november tot 9 november 2019
 • 16 november tot 23 november 2019

Voor wie?

Voor zowel beginnende als gemiddeld ervaren wandelaars. Een goede conditie en voldoende wandelervaring is een vereiste, je wordt sterk aangeraden om in de maanden voor de wandelweek enkele lange wandeltochten te maken. Oefen ook in de duinen en op het mulle zand op het strand. Dit om de heuvels makkelijker te beklimmen.

Kijk voor verschillende wandelingen op onze wandelsite.

Wat kost het?

€ 595 per persoon

Wat is in inbegrepen?

 • Verblijf van 7 nachten in B&B Casa del Patio in een twee-persoonskamer
 • Dagelijkse begeleiding op de wandeldagen
 • Vervoer van en naar de vertrekpunten van de adembenemende en mooie wandelingen.
 • Bezoek aan het Alhambra in Granada
 • Ontbijt (7x) en diner (6x)
 • Lunchpakket (7x)
 • Materiaallijst

Optioneel  :

Verblijf in een privékamer toeslag € 100,-

Retour Transfer airport Málaga (€ 100,- p/p max 2 personen)

Bezoek Spa Lanjáron

Het wandelprogramma

Zaterdag

Aankomst in Casa del Patio. Om 17.00 uur een korte groepswandeling rond Pinos del Valle. ‘s Avonds is er een gezamenlijk diner in de B&B.

Zondag

Wandeling in en rond Pinos del Valle. Lengte 14 km, min/max hoogte 642/1059 m , wandelduur 4,5 uur. Vanuit Casa del Patio lopen we omhoog via een stijl pad, langs de 16de eeuwse kerk in het bovendorp en via een zigzagpad door een pijnbomenbos naar de Ermita santo cristo del zapato, een kapelletje dat symbool staat voor Pinos del Valle. Daarna vervolgen wij onze weg met een grote lus langs honderden olijf-, sinaasappel-, citroen- en amandelbomen richting het Beznar meer.

Maandag

Wandeling Nigüelas-Los Canjones- Nigüelas. Lengte 8 km min/max hoogte 940/1400m , wandelduur 3,5 uur. We wandelen langs de bedding van de Rio Torrente, eerst flink omhoog de bergen rond Nigüelas in, onderweg kun je genieten van het afwisselende berglandschap en de uitzichten op amandelen en olijfboomgaarden. We keren weer terug via een ezelpad. Tijdens deze daling zie je Lecrin vallei in de verte en Niquelas liggen.

Dinsdag

Wandeling in en rond Lanjaron. Lengte 14 km min/max hoogte 649/1476m, wandelduur 6,5 uur. Deze wandeling kenmerkt zich door de vele kastanjebomen, de mooie uitzichten, de mini watervallen en beekjes en de aceguias (irrigatiesloten vanuit de Moorse tijd) die we in dit landschap veelvuldig zullen tegenkomen

 Woensdag

’s Morgens rijden we naar Granada. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het “Katholieke Vorstenpaar”. We bezoeken het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Nasridpaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Ook bezoeken we het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van de Casa Real en de tuinen van de Generalife. ‘s Middags is er gelegenheid de stad te bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, en de oude wijk het Albaicín mogen niet gemist worden. ’s Avonds wordt op eigen gelegenheid gedineerd in de stad.

Donderdag

Wandeling over de beroemde hangbruggen in Monachil. Lengte 8 km, min/max 800/ 1123m, wandelduur 2,5 uur. Een leuke en mooie avontuurlijke wandeling. Via een klaterende beek, een waterval en een vijftal hangbruggen (de langste is zo’n 55 meter), kloven, een grot en afwisselende berglandschappen (werkelijk prachtig)  vinden we onze weg op deze route.

Vrijdag

Restábal – Conchar. Lengte 14 km , min/max hoogte 529m/890 m , wandelduur 4,5 uur. Deze wandeling is tussen twee mooie witte dorpjes in de Lecrin vallei. Restábal ligt boven het Beznar-meer en Conchar is wat meer weggestopt in de vallei. Je volgt een heuvelrug en een andere heuvelrug terug dus je hebt een prachtig uitzicht op de omliggende vallei tot aan de met sneeuw bedekte bergen van de westelijke Sierra Nevada. Dit is een mooie wandeling op een heldere winterdag. Vooral als de amandel bloesem te zien is. Maar ook zeker de moeite waard in het voor -en najaar.

Zaterdag

We gaan de week afsluiten, met een korte wandeling op weg naar koffie met iets lekkers in “los Naranjos”. Om 12.00 uur beëindigen we de wandelweek en nemen afscheid van dit mooie natuurgebied.

Algemeen

Wil je op een bepaald moment wat minder lopen dan kan dat ook.

Wij behouden ons het recht voor, indien de omstandigheden dit vereisen, het programma te wijzigen.

Als je interesse hebt om mee te gaan vul dan het formulier op de website in.