Yoga

Yogaweekend 

Heb jij dat ook dat je na een yoga les blijer en energieker door het leven gaat? Kom dan naar Pinos del Valle in de Lecrin Valley, de vallei van het geluk, en geniet van een onbezorgd geheel verzorgd yoga weekend!

Casa del Patio

Gelegen in Pinos del Valle, Andalusië, tussen Granada en de Middellandse Zee, organiseert B&B “Casa de Patio” in 2019 yogaweekenden. Pinos del Valle ligt in de voor toeristen nog onbekende Lecrin vallei, De vallei staat bekend als de groene vallei met vele boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. De vruchtbaarheid is de danken aan het smeltwater uit de Sierra Nevada in het voorjaar en de vroege zomer.

Vanaf het dakterras van Casa del Patio heb je uitzicht op Parque Nacional de Sierra Nevada met in het vroege voorjaar en najaar zijn witte bergtoppen. Op het dakterras worden de yogalessen gegeven (tenzij het weer dit belemmert dan wijken we uit naar binnen). De Sierra Nevada is een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is met vele adembenemende uitzichten! Het is bovendien een gebied dat rijk is aan cultuur, met nog veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen van de vallei hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst zoals acequias, lavadores en burchten. De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden. Het wereldberoemde Alhambra in de historische stad Granada ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Pinos del Valle

Klimaat

De stranden van de Costa Tropical liggen op 30 minuten rijden van Casa del Patio en staat bekend om het milde klimaat. De koele wind vanaf de Sierra Nevada, het warme water van de Middellandse Zee en de warme lucht vanuit Noord-Afrika zorgen voor dit aangename klimaat. De Costa Tropical heeft maar liefst 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde jaar temperatuur van 20 ºC. In oktober is het ook nog rond de 23 graden.

Wat houdt de yogaweekend in en wanneer is deze:

 • vijfdaagse vakantie met in de ochtend een Vinyasa yoga les waardoor je opgewarmd aan de dag begint. Aan het einde van de middag is er een meer relaxende yogales. De beschikbaarheid is maximaal 6 personen.
 • De stijl is Vinyasa flow yoga, een yoga stijl gebaseerd op Ashtanga yoga. Waar Ashtanga yoga bestaat uit vaststaande combinaties wordt er bij Vinyasa yoga een flow opgebouwd waarbij een meer dansachtige stijl ontstaat!De lessen bij Casa del patio zijn altijd toegankelijk voor alle niveau’s. Door verschillende modificaties aan te bieden kan iedereen mee doen.
 • Er zijn geen vaste meditatielessen. Op verzoek kan dit wel worden gegeven. Er is wel ruimte en tijd genoeg om zelf te mediteren!
 • Zowel individueel opgeven of als groep is mogelijk. Geschikt voor beginnende als (gemiddeld) ervaren yogaliefhebbers.
 • Op donderdag ben je gedurende de gehele dag welkom om aan te komen en je te installeren. Aan het einde van de middag wordt een yogales gegeven voor de deelnemers die al geïnstalleerd zijn! Bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje en een kleine snack. Het gezamenlijke programma start donderdagavond met een late, lichte maaltijd (rond 20.30) als alle gasten zijn aangekomen. Je kamer is beschikbaar vanaf 16.00 uur.
 • Op de maandagochtend is er een laatste yogales en een gezamenlijk ontbijt. Je mag vertrekken wanneer je wilt, wel vragen wij je uiterlijk om 11 uur jouw kamer leeg te hebben gemaakt zodat we met de schoonmaak kunnen beginnen. Koffers kun je gedurende de dag in Casa del Patio laten staan, ook kun je nog gebruik maken van de Patio, het zwembad en de buitendouche voordat je vertrekt naar het vliegveld.

De yogaweekenden zijn van:

12 t/m 16 september

26 t/m 30 september

10 t/m 14 oktober

28 november t/m 2 december *

Inbegrepen

 • Verblijf van 4 nachten in B&B Casa del Patio in een twee persoonskamer
 • 2 maal per dag Yogalessen en genoeg vrije tijd. (Wil je op een bepaald moment wat minder lessen, dan kan dat natuurlijk ook)
 • Luxe verzorging en aandacht op maat
 • Dagelijks uitgebreid ontbijt, lunch of lunchpakket en een heerlijk gezond vegetarisch mediterraans diner
 • Gratis gebruik van alle faciliteiten van Casa del Patio
 • Gedurende de dag staat er fruit, thee of water voor de liefhebber klaar

Kosten:

€ 450,– per persoon (op basis van 2 personen per kamer)

Optioneel:

 • Verblijf in een privékamer toeslag € 100,-
 • Transfers airport Málaga (€ 100,- , maximaal 2 personen)

Bezoek Spa Lanjáron

Accommodatie

Casa del patio is een luxe accommodatie, het beschikt over vier ruime en comfortabele twee persoonskamers. Alle kamers hebben een en-suite badkamer, airconditioning, een waterkoker en een Nespresso koffiezetapparaat. In alle ruimten van de B&B is een zeer goed Wi-Fi netwerk beschikbaar. Twee kamers hebben een eigen balkon.

Na je yogales kun je heerlijk bijkomen in ons verwarmde zwembad (* van 28 november tot 2 december niet beschikbaar) en onze bloemrijke patio. Vierentwintig uur per dag staat onze honestybar tot je beschikking. Daarnaast staat onze lounge tot je beschikking waar wij op frisse avonden de haard voor je aansteken.

Yoga arrangement

Wil je wel een yoga vakantie maar dan met iets meer vrijheid? Kies dan voor het yoga arrangement. In de ochtend is er een yoga les en daarna heb je alle vrijheid om de dag zelf in te vullen! Een mooie wandeling maken, een dagje naar het strand, Granada en het Alhambra bezoeken of gewoon relaxen bij het zwembad!

Mocht je reispartner niet zo van de yoga zijn maar houden jullie wel allebei van wandelen dan is dit arrangement ook heel goed te combineren met een wandelarrangement. Hierbij boeken jullie dan één wandelarrangement en één yoga arrangement en verblijven samen in een kamer. Bij het arrangement zijn lunches en drie maal avondeten in de B&B inbegrepen. De andere dagen zijn er voldoende leuke en lekkere restaurants in de omgeving.

Prijs:

€ 550,-

7 nachten / 8 dagen
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen

Inbegrepen:

Logies incl. ontbijt, 6 x lunchpakket, 3 x avondmaaltijd in de B&B,

6 dagen in de ochtend een yogales

Niet inbegrepen:

Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Toeslag:

Extra nacht logies/ontbijt € 35 p.p.
Transfer airport Malaga  € 100,- per retour rit max 2 personen) Verblijf in een eenpersoonskamer € 100,- (7 nachten)
Vervoer van en naar de wandelingen € 5 p/dag p.p

Om gebruik te maken van het Yoga arrangement geef dit aan bij het reserveringsformulier.

Losse lessen

 

Als gast in Casa del Patio kun je ook een losse yoga les reserveren.

Je geeft dit de dag van te voren door aan Sandra of Eduard.

De kosten zijn €15 euro voor een privé les. De les is 75 minuten.

Reserveer je met twee personen dan betaal je € 12,50 per persoon.