fbpx

Wandelen

De directe omgeving van Casa del Patio is perfect voor mooie wandelingen.  Voor een sportieve dag tijdens de vakantie of iedere dag een wandeling tijdens de wandelweek of het individuele wandelarrangement. Wij adviseren je graag!

Altijd al willen wandelen in Andalusië  of op zoek naar een nieuwe omgeving om te wandelen. Andalusië is een prachtige omgeving om te wandelen. Uitdagende wandelroutes met prachtige vergezichten in de Sierra Nevada en de Alpujarras. En dat allemaal direct bereikbaar vanuit Casa del Patio of met een korte autorit. Wij hebben voor onze gasten tal van wandelroutebeschrijvingen beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle wandelingen op onze wandelsite. Zodat jij kan wandelen wanneer en waar je maar wilt. Heb je nog een vraag aan ons, dan vind je onderaan de wandelstie de mogelijkheid om hem daar te stellen.

Wandelarrangement

Voor de individueel ingestelde wandelaar die graag zelf met een wandelroute op pad gaat bieden wij het wandelarrangement aan. In overleg worden de wandelroutes gekozen die bij je wensen en wandelervaring passen. In het wandelarrangement is ook het verblijf in Casa del Patio en een aantal maaltijden inclusief. Dit arrangement wordt vooral in het voor- en najaar erg veel geboekt door onze gasten. 

Wandelweek

De wandelweek is voor de wandelaar die graag alles georganiseerd  heeft liever niet alleen gaat wandelen in de bergen of het gewoon gezelliger vind om samen te wandelen. 

Wandelarrangement

Je kan bij ons ook een individueel wandelarrangement boeken, wij hebben een aantal zaken dan al geregeld voor je. Iets meer comfort en toch je vrijheid behouden tijdens je wandelvakantie in Andalusië.

Wij bespreken na aankomst onder het genot van een drankje je wandelwensen en dan stellen we op basis van die wensen een wandelprogramma ’op maat’ voor je samen. Wij hebben een grote variatie aan wandelingen voor je klaar liggen, zowel in de directe omgeving van Pinos del Valle, als maximaal 40 minuten verder weg. Zo maak je kennis met zowel de Alpujarras als een deel van de Sierra Nevada.

Na een uitgebreid ontbijt de volgende morgen ga je de ruige bergen van de Sierra Nevada verkennen. Je krijgt van ons een goed gevuld lunchpakket mee en natuurlijk de route­beschrijving. Sommige wandelingen starten of eindigen bij onze B&B, voor de wandelingen dieper in het Parque Nacional de Sierra Nevada is een autorit noodzakelijk.

Na je wandeling kun je heerlijk bijkomen in ons verwarmde zwembad en onze bloemrijke patio. Vierentwintig uur per dag staat onze honestybar tot je beschikking. Daarnaast staat onze lounge tot je beschikking waar wij op frisse avonden de haard voor je aansteken. Drie avonden verzorgen wij de maaltijd de andere avonden kun je gaan eten in een van de uitstekende Spaanse restaurants in de regio.

Voor dit wandelarrangement is een redelijke wandelconditie vereist. De duur van de wandeling zijn 2 tot 5 uur met een hoogte verschil tussen 200 en 700 meters per dag. Mocht het wandelprogramma tijdens je wandelvakantie in Andalusië tussentijds op zwaarte aangepast moeten worden, dan kan dat natuurlijk.

Buiten de warmste maanden juli en augustus is het de rest van het jaar prima wandelweer. Dus niet alleen in het (vroege) voor- en najaar, maar ook in de winter is het mogelijk een wandelarrangement bij ons te boeken.

Prijs:

€ 375,-

7 nachten / 8 dagen
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen

Inbegrepen:

Logies incl. ontbijt, 6 x lunchpakket, 3 x avondmaaltijd in de B&B, route­beschrijvingen,

Niet inbegrepen:

Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Toeslag:

Extra nacht logies/ontbijt € 40 p.p.
Verblijf in een eenpersoonskamer € 100,- (7 nachten)

Reserveer je wandelarrangement

Het wandelarrangement reserveer je door dit aan te vinken bij het reserveringsformulier dat je invult als je de keuze voor de kamer hebt gemaakt.

Wandelweek

Wat houdt de wandelweek in?

7 daagse vakantie in de Lecrin vallei/Alpujarras/Sierra Nevada. 5 dag- wandelingen voor maximaal 6 personen. Je kan je individueel opgeven of als groep.

Wanneer?

Deze wandelweek is te boeken in het voor-, najaar. Zie voor data onderaan deze pagina.

Voor wie?

Voor zowel beginnende als gemiddeld ervaren wandelaars. Een goede conditie en voldoende wandelervaring is een vereiste, je wordt sterk aangeraden om in de maanden voor de wandelweek enkele lange wandeltochten te maken. Oefen ook in de duinen en op het mulle zand op het strand. Dit om de heuvels makkelijker te beklimmen.

Wat kost het?

€ 700 per persoon

Wat is in inbegrepen?

  • Verblijf van 7 nachten in B&B Casa del Patio in een twee-persoonskamer
  • Dagelijkse begeleiding op de wandeldagen
  • Vervoer van en naar de vertrekpunten van de adembenemende en mooie wandelingen.
  • Bezoek aan Granada
  • Ontbijt (7x) en diner (6x)
  • Lunchpakket (7x)
  • Materiaallijst

Optioneel

  • Verblijf in een privékamer toeslag € 100,-
  • Transfers retour airport Málaga € 100 per pers. ( maximaal 2 personen)
  • Bezoek Spa Lanjáron
Het wandelprogramma

Zaterdag

Aankomst in Casa del Patio. Om 17.00 uur een korte groepswandeling rond Pinos del Valle. ‘s Avonds is er een gezamenlijk diner in de B&B.

Zondag

Wandeling in en rond Pinos del Valle. Lengte 14 km, min/max hoogte 642/1059 m , wandelduur 4,5 uur. Vanuit Casa del Patio lopen we omhoog via een stijl pad, langs de 16de eeuwse kerk in het bovendorp en via een zigzagpad door een pijnbomenbos naar de Ermita Santo Cristo del Zapato, een kapelletje dat symbool staat voor Pinos del Valle. Daarna vervolgen wij onze weg met een grote lus langs honderden olijf-, sinaasappel-, citroen- en amandelbomen richting het Beznar meer.

Maandag

Wandeling Nigüelas-Los Canjones- Nigüelas. Lengte 8 km min/max hoogte 940/1400m , wandelduur 3,5 uur. We wandelen langs de bedding van de Rio Torrente, eerst flink omhoog de bergen rond Nigüelas in, onderweg kun je genieten van het afwisselende berglandschap en de uitzichten op amandelen en olijfboomgaarden. We keren weer terug via een ezelpad. Tijdens deze daling zie je Lecrin vallei in de verte en Niquelas liggen.

Dinsdag

Wandeling in en rond Lanjaron. Lengte 14 km min/max hoogte 649/1476m, wandelduur 6,5 uur. Deze wandeling kenmerkt zich door de vele kastanjebomen, de mooie uitzichten, de mini watervallen en beekjes en de aceguias (irrigatiesloten vanuit de Moorse tijd) die we in dit landschap veelvuldig zullen tegenkomen

Woensdag

’s Morgens rijden we naar Granada. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het “Katholieke Vorstenpaar”.Je kan de stad bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, en de oude wijk het Albaicín mogen niet gemist worden. Of je bezoekt het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Nasridpaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van de Casa Real en de tuinen van de Generalife. DE KAARTEN HIERVOOR DIEN JE ZELF OP NAAM TE RESERVEREN! ’s Avonds wordt op eigen gelegenheid gedineerd in de stad.

Donderdag

Wandeling over de beroemde hangbruggen in Monachil. Lengte 8 km, min/max 800/ 1123m, wandelduur 2,5 uur. Een leuke en mooie avontuurlijke wandeling. Via een klaterende beek, een waterval en een vijftal hangbruggen (de langste is zo’n 55 meter), kloven, een grot en afwisselende berglandschappen (werkelijk prachtig)  vinden we onze weg op deze route.

Vrijdag

De Cebadilla is een prachtige wandeling vanuit Capileira. Lengte 9 km , min/max hoogte 1445m/2100 m , wandelduur 3 uur. Deze wandeling begint en eindigt in het pittoreske witte dorpje Capileira. Dit dorp dateert uit 1562 en is een van de mooiste witte dorpen van Spanje.

Je wandelt langs de Poquira vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra Nevada, zoals de Mulhacén en de Veleta en de Alpujarras onder je. De route voert door soms gortdroge weilanden en rivierbeddingen met grazende geiten en schapen. En je ziet natuurlijk de acequias- traditionele moorse irrigatie kanalen- waar de route zijn naam aan dankt.

Zaterdag

We gaan de week afsluiten, met een korte wandeling op weg naar koffie met iets lekkers in “los Naranjos”. Om 12.00 uur beëindigen we de wandelweek en nemen afscheid van dit mooie natuurgebied.

Algemeen

Wil je op een bepaald moment wat minder lopen dan kan dat ook.

Wij behouden ons het recht voor, indien de omstandigheden dit vereisen, het programma te wijzigen. Zie ook de Reisvoorwaarden wandelweek.

 

1 + 2 =

ebook Casa del Patio

Gratis reisgids Andalusië

Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

Open chat
Hallo,
heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
Met vriendelijke groet,
Eduard en Sandra