fbpx

Wandelen

De directe omgeving van Casa del Patio is perfect voor mooie wandelingen.  Voor een sportieve dag tijdens de vakantie of iedere dag een wandeling tijdens de wandelmidweek of het  wandelarrangement. Wij adviseren je graag!

Altijd al willen wandelen in Andalusië  of op zoek naar een nieuwe omgeving om te wandelen. Andalusië is een prachtige omgeving om te wandelen. Uitdagende wandelroutes met prachtige vergezichten in de Sierra Nevada en de Alpujarras. En dat allemaal direct bereikbaar vanuit Casa del Patio of met een korte autorit. Wij hebben voor onze gasten tal van wandelroutebeschrijvingen beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle wandelingen op onze wandelsite. Zodat jij kan wandelen wanneer en waar je maar wilt. Heb je nog een vraag aan ons, dan vind je onderaan de wandelstie de mogelijkheid om hem daar te stellen.

Wandelarrangement

Voor de individueel ingestelde wandelaar die graag zelf met een wandelroute op pad gaat bieden wij het wandelarrangement aan. In overleg worden de wandelroutes gekozen die bij je wensen en wandelervaring passen. In het wandelarrangement is ook het verblijf in Casa del Patio en een aantal maaltijden inclusief. Dit arrangement wordt vooral in het voor- en najaar erg veel geboekt door onze gasten. 

Wandelmidweek

De wandelmidweek is voor de wandelaar die naast het wandelen ook graag wil genieten van Granada, het Alhambra, witte dorpjes of een dagje strand

Wandelarrangement

Je kan bij ons ook een individueel wandelarrangement boeken, wij hebben een aantal zaken dan al geregeld voor je. Iets meer comfort en toch je vrijheid behouden tijdens je wandelvakantie in Andalusië.

Wij bespreken na aankomst onder het genot van een drankje je wandelwensen en dan stellen we op basis van die wensen een wandelprogramma ’op maat’ voor je samen. Wij hebben een grote variatie aan wandelingen voor je klaar liggen, zowel in de directe omgeving van Pinos del Valle, als maximaal 40 minuten verder weg. Zo maak je kennis met zowel de Alpujarras als een deel van de Sierra Nevada.

Na een uitgebreid ontbijt de volgende morgen ga je de ruige bergen van de Sierra Nevada verkennen. Je krijgt van ons een goed gevuld lunchpakket mee en natuurlijk de route­beschrijving. Sommige wandelingen starten of eindigen bij onze B&B, voor de wandelingen dieper in het Parque Nacional de Sierra Nevada is een autorit noodzakelijk.

Na je wandeling kun je heerlijk bijkomen in ons verwarmde zwembad en onze bloemrijke patio. Vierentwintig uur per dag staat onze honestybar tot je beschikking. Daarnaast staat onze lounge tot je beschikking waar wij op frisse avonden de haard voor je aansteken. Drie avonden verzorgen wij de maaltijd de andere avonden kun je gaan eten in een van de uitstekende Spaanse restaurants in de regio.

Voor dit wandelarrangement is een redelijke wandelconditie vereist. De duur van de wandeling zijn 2 tot 5 uur met een hoogte verschil tussen 200 en 700 meters per dag. Mocht het wandelprogramma tijdens je wandelvakantie in Andalusië tussentijds op zwaarte aangepast moeten worden, dan kan dat natuurlijk.

Buiten de warmste maanden juli en augustus is het de rest van het jaar prima wandelweer. Dus niet alleen in het (vroege) voor- en najaar, maar ook in de winter is het mogelijk een wandelarrangement bij ons te boeken.

Rich results on google SERP when seaching for vakantiehuis huren Andalusië

Prijs: € 375,-

7 nachten / 8 dagen
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen

Wanneer
Het wandelarrangement is te boeken van 28 februari tot 31 mei 2024

Inbegrepen:
Logies incl. ontbijt, 6 x lunchpakket, 3 x avondmaaltijd in de B&B, route­beschrijvingen,

Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis. En autohuur.

Toeslag:
Extra nacht logies/ontbijt € 40 p.p.
Verblijf voor één persoon in een eigen kamer € 100,-

Reserveer je wandelarrangement

Het wandelarrangement reserveer je door dit aan te vinken bij het reserveringsformulier dat je invult als je de keuze voor de kamer hebt gemaakt.

Rich results on google SERP when searching for Omgeving

5 daagse wandelmidweek

Vakantie 2024, wat dacht je van genieten van de rust in een typisch authentiek Spaans dorpje in Andalusië. Midden in de natuur tussen de olijf- sinaasappel- citroen en amandelboomgaarden. Fantastische zons- op en ondergangen, een heldere sterrenhemel bewonderen of lekker aan het 4 bij 7 meter zwembad liggen met een biertje of glaasje wijn in je hand.

Bourgondisch genieten, uitstapjes maken naar het Alhambra, Granada of het strand, de prachtige stadjes in de Alpujarras bezoeken met hun karakteristieke Moorse kenmerken. Maar zeker ook mooie wandeltochten maken. Kijk voor het programma dat wij voor je hebben samengesteld onder wandelprogramma.

Alpujarras, lecrin vallei en de Sierra Nevada.

Hier verkent u de mooiste witte dorpjes van Andalusië. Hier is het mogelijk om van dorp naar dorp te wandelen of circulair vanuit een van de dorpen. Je wandelt afwisselend op zand-of kronkelende ezelpaadjes, langs bergriviertjes, watervallen en bergtoppen, door vele boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. Wij bieden veel afwisseling in wandelingen aan.

Dit gebied is rijk is aan cultuur, met nog veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst zoals acequias, lavadores en burchten . De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden.

 

 

Prijs: € 260-

4 nachten / 5 dagen
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen

Wanneer
De wandelmidweek is te boeken van 28 februari tot 31 mei 2024

Inbegrepen:
Logies incl. ontbijt, 3 x lunchpakket, 3 x driegangendiner in de B&B, route­beschrijvingen,

Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis. en autohuur

Toeslag:
Extra nacht logies/ontbijt € 40 p.p.
Verblijf voor één persoon in een eigen kamer € 100,-

  Het wandelprogramma

  Dit programma hebben wij samen gesteld op basis van de meest bewandelde routes door oud gasten. Maar je kan natuurlijk op ieder moment kiezen voor een andere invulling van jouw wandelmidweek.

  Maandag
  Aankomst in Casa del Patio. Om 17.00 uur kun je een korte wandeling rond Pinos del Valle maken als je dat leuk vind. ‘s Avonds is er een gezamenlijk diner in de B&B.

  Dinsdag
  Wandeling in en rond Lanjaron op 20 minuten rijden met een auto.. Lengte 9,8km min/max hoogte 649/1108m, wandelduur 4 uur. Deze wandeling kenmerkt zich door de vele pijnbomen, de mooie uitzichten, de mini watervallen en beekjes en de aceguias (irrigatiesloten vanuit de Moorse tijd) die we in dit landschap veelvuldig zullen tegenkomen of De wandeling over de beroemde hangbruggen in Monachil op 40 minuten rijden met een auto. Lengte 8 km, min/max 800/ 1123m, wandelduur 2,5 uur. Een leuke en mooie avontuurlijke wandeling. Via een klaterende beek, een waterval en een vijftal hangbruggen (de langste is zo’n 55 meter), kloven, een grot en afwisselende berglandschappen (werkelijk prachtig)  vind je op deze route. Lees ook ons blog hierover.

  Woensdag
  Granada behoort tot de top vijf populairste stedentripbestemmingen van Spanje en veel gebouwen behoren sinds 1984 tot de Unesco Werelderfgoederen. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het “Katholieke Vorstenpaar”.Je kan de stad bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, en de oudste wijk het Albaicín. Je vindt het El Albaicín tegenover het Alhambra. Aan de smalle straatjes, pleintjes en de witgekalkte muren is te zien dat deze wijk afkomstig is uit de Moorse periode.

  Of je bezoekt het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Nasridpaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van de Casa Real en de tuinen van de Generalife. De toegangskaarten hiervoor DIEN JE RUIM VAN TE VOREN zelf op naam te reserveren! Lees voor het kopen van tickets ook onze blog ¨tickets voor het Alhambra¨ ’s Avonds wordt op eigen gelegenheid gedineerd in de stad.

  Donderdag
  De Cebadilla is een prachtige wandeling vanuit Capileira. Lengte 9 km , min/max hoogte 1445m/2100 m , wandelduur 3 uur. Deze wandeling begint en eindigt in het pittoreske witte dorpje Capileira. Dit dorp dateert uit 1562 en is een van de mooiste witte dorpen van Spanje.

  Je wandelt langs de Poquira vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra Nevada, zoals de Mulhacén en de Veleta en de Alpujarras onder je. De route voert door soms gortdroge weilanden en rivierbeddingen met grazende geiten en schapen. En je ziet natuurlijk de acequias- traditionele moorse irrigatie kanalen- waar de route zijn naam aan dankt. Lees ook ons blog over de wandeling

  Vrijdag
  Je kan de week afsluiten, met een korte wandeling van 1,5 uur op weg naar koffie met iets lekkers in “los Naranjos”. Of we nemen uiterlijk 12.00 uur afscheid van elkaar en beëindigen we de wandelmidweek. Maar de herinneringen en mooie foto´s jullie voor altijd blijven.

  Extra Optie!
  Mocht je toch iets minder willen wandelen of Al luierend op een strandbedje een ‘siësta’ vieren in de Spaanse zon. Of een mooie stadswandeling met prachtige vergezichten willen makenin de authentieke Spaanse badplaats Salobreña, dan kan dat natuurlijk ook. Salobreña ligt op dertig minuten rijden met een auto, aan de middellandse zee. Het heeft een bewogen stadsgeschiedenis en een aantal historische bezienswaardigheden om naar uit te kijken – in de eerste plaats het Moorse kasteel dat boven Salobreña torent.

  Het begin van de geschiedenis van Salobreña gaat terug tot de voorchristelijke tijd. In die tijd stichtten de Feniciërs een handelskolonie, die later uitgroeide tot de huidige Salobreña. In de late oudheid breidden de Romeinen de kolonie uit tot een fort om het te beschermen tegen piraten. Salobreña viel toen, in de vroege Middeleeuwen, onder de Moorse heerschappij – nog steeds vandaag de dag kunt u dit deel van het verleden duidelijk herkennen in de architectuur van de oude stad en het Kasteel dat boven de stad uittorent. Met verschillende toegankelijke burchtdelen en de imposante uitkijktorens neemt de dominante vesting u mee terug in de tijd.
  De historische oude stad, die zich heeft gevormd rond het kasteel in Salobreña, zal u gewoon betoveren. Kronkelende steegjes, witgekalkte mediterrane gebouwen en kleurrijk bloemenporselein wachten op u. Tussendoor stralen kleine tapasbars en cafés charme en authenticiteit uit.

  14 + 11 =

  ebook Casa del Patio

  Gratis reisgids Andalusië

  Zoek je tips en belangrijke informatie voor een onvergetelijke vakantie in Andalusië?

  Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

  Op zoek naar insider tips van lokale mensen voor jouw vakantie naar Spanje?

  Dan is deze gratis reisgids iets voor jou!

  Ontdek Granada, de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de mooiste regio van Spanje. Hier vind je nog de rust, de vriendelijkheid en het authentieke Spanje. Geen massa’s toeristen. Zoek niet verder, maar lees alles voor een goede voorbereiding in onze gratis reisgids, download hem nu!

  Je hebt je succesvol aangemeld. Je ontvangt een email met de download optie.

  Open chat
  Hallo,
  heb je een vraag? Stuur een WhatsApp!
  Met vriendelijke groet,
  Eduard en Sandra